ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Гнізда" з гречкою: ситна страва з бюджетних продуктів

Рецепти 06:00 - 26 січня 2025

Чудовий приклад, як можна поєднати традиційні продукти в оригінальній формі

"Гнізда" з гречкою / Фото: instagram.com

"Гнізда" з гречкою / Фото: instagram.com

Це не лише ситний обід, а й спосіб додати до раціону цінні поживні речовини.

Гречка, багата на залізо, вітаміни групи B та клітковину, стає серцем цієї страви, додаючи їй користі та насиченого смаку.

Фарш, збагачений ароматами спецій і цибулі, утворює ніжну основу, що ідеально поєднується з вершковим шаром із сиру, сметани та яйця.

Цей ніжний верхній шар створює хрустку скоринку під час запікання, доповнюючи гармонію текстур.

"Гнізда" з гречкою — це універсальна страва, яка підійде і для буденних обідів, і для сімейних свят.

Інгредієнти

  • Фарш – 1 кг
  • Гречка – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – на смак

Спосіб приготування

  1. Гречку добре промити. Відварити, до готовності.
  2. Цибулю дрібно нарізати, додати в фарш. Туди ж – сухарі, сіль, перець. Вимішати фарш і сформувати кульки.
  3. Деко застелити фольгою. Сформувати з фаршу гнізда. В середину викласти 1-2 ложки готової гречки.
  4. Яйце збити, посолити, поперчити, додати сметану.
  5. Сир натерти на дрібній тертці. Додати до яєчної суміші. Перемішати і викласти зверху гречки.
  6. Запікати 30-40 хвилин за температури 200 градусів.

А ще на обід можете зробити пиріжки з капустою на кефірі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин