ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати рикоту вдома: рецепт в мультиварці

Рецепти 10:00 - 26 січня 2025

Зробити це дуже просто, а в результаті отримаєте ніжну й універсальну закуску

Рецепт домашньої рикоти в мультиварці / Фото: instagram.com

Рецепт домашньої рикоти в мультиварці / Фото: instagram.com

Рикота вважається дієтичною на відміну від звичайних сирів, які до того ж треба знати, як їсти, якщо стрункість для вас важлива.

Отже, навіщо бігти в магазин, якщо можна влаштувати домашню сироварню вдома?

Спробуйте приготувати рикоту на плиті або в мультиварці. І з'їжте її так, як це люблять робити на її батьківщині – в Італії.

Інгредієнти

  • Сироватка – 3 л
  • Оцет яблучний (винний) – 4 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Вилити сироватку в чашу мультиварки. Встановити режим "Мультикухар" 90 ° (не вище) на 30 хвилин.
  2. Перевіряти температуру термометром.
  3. Всипати сіль, додати оцет. Перемішати, варити 5 хвилин.
  4. Вимкнути мультиварку, залишити з відкритою кришкою на 2 години, щоб рикота відокремилася від сироватки.
  5. Перелити в друшляк, застелений марлею.
  6. Після того, як рідина стече, перекласти в маленький друшляк, ущільнити ложкою.
  7. Дати настоятися кілька годин.

Також читайте, як приготувати найсмачнішу сирну запіканку.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин