Як приготувати рикоту вдома: рецепт в мультиварці
Зробити це дуже просто, а в результаті отримаєте ніжну й універсальну закуску

Рецепт домашньої рикоти в мультиварці / Фото: instagram.com
Рикота вважається дієтичною на відміну від звичайних сирів, які до того ж треба знати, як їсти, якщо стрункість для вас важлива.
Отже, навіщо бігти в магазин, якщо можна влаштувати домашню сироварню вдома?
Спробуйте приготувати рикоту на плиті або в мультиварці. І з'їжте її так, як це люблять робити на її батьківщині – в Італії.
Інгредієнти
- Сироватка – 3 л
- Оцет яблучний (винний) – 4 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Вилити сироватку в чашу мультиварки. Встановити режим "Мультикухар" 90 ° (не вище) на 30 хвилин.
- Перевіряти температуру термометром.
- Всипати сіль, додати оцет. Перемішати, варити 5 хвилин.
- Вимкнути мультиварку, залишити з відкритою кришкою на 2 години, щоб рикота відокремилася від сироватки.
- Перелити в друшляк, застелений марлею.
- Після того, як рідина стече, перекласти в маленький друшляк, ущільнити ложкою.
- Дати настоятися кілька годин.
Також читайте, як приготувати найсмачнішу сирну запіканку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні