Вегетаріанські стейки з цвітної капусти з соусом чимічурі
Страва має насичений смак

Фото: pexels
Ці вегетаріанські стейки просто бомбічні. Вони дуже смачні і при цьому гарно виглядають.
Що треба:
- Цвітна капуста 1 середня головка
- Оливкова олія 2-3 ст. л
- Сіль
- Чорний перець
Для соусу чимічурі:
- Свіже листя петрушки
- Червоний перець чилі 1 шт.
- Часник 3 зубчики
- Сушений орегано 1 ч. л
- Сіль
- Чорний перець
- Оцет 1 ст. л
- Оливкова олія 4 ст. л
Приготування:
Розігрійте духовку до 210°C. Ретельно помийте головку цвітної капусти та видаліть нижнє листя, залишивши плодоніжку цілою. Обережно наріжте цвітну капусту товстими шматками, створюючи "стейки". Якщо деякі шматочки розпадуться — не хвилюйтеся, вони теж чудово запікаються.
Розкладіть стейки на змащене оливковою олією деко. Щедро приправте сіллю, чорним перцем і оливковою олією. Відправте у духовку на 25-30 хвилин. Запікайте до утворення золотисто-коричневої скоринки та м’якості всередині.
Поки стейки запікаються, приготуйте соус. У блендер додайте петрушку, перець чилі, часник, орегано, сіль і чорний перець. Змішайте все до однорідної консистенції. Перекладіть соус у невелику миску, додайте оцет та оливкову олію, ретельно перемішайте.
Вийміть стейки з духовки. Нанесіть на них соус чимічурі за допомогою ложки чи кулінарної щітки. Подавайте гарячими, додаючи ще трохи свіжої зелені для краси.
Раніше ми писали, як приготувати печеню в горщиках.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!