ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неперевершена класика на обідній стіл: готуємо справжній харчо

Рецепти 09:02 - 22 січня 2025

Це не просто суп — це обійми в тарілці, які зігріють навіть у найхолодніший вечір

Харчо / Фото: instagram.com

Харчо / Фото: instagram.com

Харчо — це справжній кулінарний шедевр, що переносить вас у сонячну та пряну Грузію з першої ложки.

Цей густий суп із яловичини, рису та томатів — не просто страва, а справжня філософія гостинності, тепла та смаку.

Його характерна кислинка, завдяки ткемалі або гранатовому соку, ніжно балансує насичений бульйон із пряними нотками часнику, кінзи та хмелі-сунелі.

А пікантний акцент червоного перцю додає харчо того самого “вогника”, який так люблять гурмани.

Інгредієнти

  • Яловича грудинка – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 600 г
  • Рис круглозерний – 100 г
  • Часник – 50 г
  • Томатна паста – 100 г
  • Алича або соус ткемалі – 50 г
  • Горіхи волоські – 50 г
  • Кінза – 50 г
  • Базилік – 20 г
  • Чебрець, м'ята – по 5 г
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Чилі перець – 1/2 ч. л.
  • Листя пажитника – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Гранат – 1/2 шт.

Спосіб приготування

  1. М'ясо розрізаємо на великі шматочки, з кістки не знімаємо.
  2. Цибулю і часник чистимо і ріжемо в крихту.
  3. Рис промиваємо тричі.
  4. Волоський горіх підсмажуємо в духовці за 150 градусів 10 хвилин, або злегка обсмажуємо на сковороді. Подрібнюємо в крихту за допомогою ступки або качалки.
  5. У великій каструлі на середньому вогні на оливковій олії обсмажуємо цибулю. Коли вона стане м'якою і злегка підрум'яниться, додаємо половину часнику. За хвилину збільшуємо вогонь і кладемо м'ясо. М'ясо має обсмажитися з усіх боків, до утворення скоринки.
  6. Зменшуємо вогонь на мінімум, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Томатна паста має пасеруватися хвилин десять на малому вогні, щоб у жодному разі не підгоріла.
  7. Нагріваємо 3-3,5 літри води, заливаємо окріп у каструлю. Солимо.
  8. Засипаємо рис і варимо на слабкому вогні 40 хвилин, періодично помішувати, щоб рис не прилипав до дна.
  9. Подрібнюємо зелень і змішуємо прянощі.
  10. За 40 хвилин додаємо волоські горіхи і ткемалі (або аличу).
  11. Ще за 10 хвилин кладемо прянощі. Досолюємо на смак, якщо це потрібно.
  12. Чекаємо ще 10 хвилин – і суп готовий.
  13. Розливаємо по тарілках, додаємо рубану зелень і зерна граната.

Також спробуйте вегетаріанські стейки з цвітної капусти з соусом чимічурі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин