Ідеально на канапки: найпростіший рецепт домашнього твердого сиру
Твердий сир в домашніх умовах виходить кращий, ніж магазинний, і він точно натуральний

Рецепт домашнього твердого сиру/Фото: rbc
Якщо ви з якоїсь причини сумніваєтеся в магазинному сирі, то приготуйте його самі вдома. Тим більше, що зробити це зовсім нескладно — з доступних інгредієнтів і не потрібно чекати місяцями, поки він дозріє.
Інгредієнти:
- 1 л молока — чим жирніше, тим краще
- 3 яйця
- 200 г сметани 15-20%
- сіль - 1-2 ч.л (а якщо хочете, щоб був солоний сир, то 3 ч.л)
можна зробити з різними смаками: +1-2 ч.л куркуми, 0,5 ч.л італійських трав, трішки перцю чилі
Приготування:
- цей сир годиться до канапок — а от плавитись він не буде
- Молоко переливаємо в каструлю, додаємо сіль — якщо бажаєте, щоб сир був солоним, то додайте не менше 2-3 ч.л солі.
- молоко ставимо на вогонь і даємо закипіти
- змішуємо сметану і яйця, і перекидаємо до молока. Вимішуємо все разом
- ставимо на газ, варимо близько 6-8 хв, поки не почне сир відділятись від сироватки, як на відео, та проваріть ще 2-3 хв
- складаємо марлю в два шари, і викладаємо на друшляк. Переливаємо, відціджуємо рідину
- сирну масу кладемо в зручну форму, я взяв пластикове відерко, в якому пробив дірочки. Зверху ставимо вагу. Так лишаємо на 4-5 годин, і буде достатньо. І готово
- щоб зробити зі смаками, до суміші із сметани та яєць додайте куркуму, чилі та італійські трави
- також можна спробувати приготувати із зеленню, часником, паприкою і іншими добавками. Всім смачного.
Просто та смачно: рецепт цікавого салату з курячими сердечками
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні