Піца на хлібі: надлегке приготування
Зовсім не потрібно займатися з тістом

Фото: pexels
Швидка піца на хлібі ідеально підійде для перекусу чи вечері. Часу на приготування піде мінімум, а вийде смачно. Начинку можна обирати улюблену. Робіть різні варіанти та насолоджуйтеся.
Що треба:
- Батон французького хліба (450 г)
- ¼ склянки розм'якшеного вершкового масла
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
- 1 ½ склянки піца-соусу або соусу марінара
- ½ чайної ложки італійських трав
- 2 склянки тертого сиру моцарела
- ¼ склянки тертого пармезану
- Начинка для піци (пепероні, гриби, зелений перець, оливки тощо)
- Свіжий базилік (опціонально, для подачі)
Приготування:
Розігрійте духовку до 190°C. Застеліть велике деко пергаментним папером або силіконовим килимком. Розріжте французький хліб уздовж на дві половини і викладіть їх зрізом догори на підготовлене деко.
У невеликій мисці змішайте розм'якшене вершкове масло, оливкову олію і дрібно нарізаний часник.Рівномірно розподіліть отриману суміш по обох половинках хліба. Зверху на хліб нанесіть шар піца-соусу або соусу марінара. Посипте італійськими травами, додайте тертий сир моцарелла і пармезан. Розкладіть Ваші улюблені начинки для піци, такі як пепероні, гриби, зелений перець або оливки.
Поставте деко в духовку і випікайте піцу 12-15 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне булькати. Увімкніть гриль на максимальну потужність і запікайте ще 1-2 хвилини, щоб сир став золотистим, а краї хліба — хрусткими. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком, наріжте піцу порціями і подавайте гарячою.
Раніше ми писали про те, як приготувати зрази з учорашнього картопляного пюре.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!