ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Морквяний пиріг із вівсянкою: готуємо корисний сніданок чемпіонів

Рецепти 08:17 - 24 січня 2025

Це той смачний сніданок, який ви захочете готувати знову і знову

Морквяний пиріг із вівсянкою / Фото: plantyou.com

Морквяний пиріг із вівсянкою / Фото: plantyou.com

Цей смачний рецепт запеченого пирога з морквою та вівсянкою стане вашим новим улюбленим солодким перекусом!

Він повністю складається з цільних продуктів і подається з веганською глазур’ю з кеш’ю. Приготуйте його і смакуйте весь тиждень.

Якщо ви не були відірвані від життя останнім часом, ви, мабуть, бачили безліч варіацій запечених вівсянок.

Ця версія, натхненна класичним морквяним пирогом, насправді ще легша у приготуванні, адже її складники максимально корисні.

Вівсянка чудово вбирає смак будь-яких інгредієнтів, з якими її готують.

Як результат, ви можете насолоджуватися вівсянкою зі смаком яблучного пирога, булочок з корицею чи навіть капучино.

Інгредієнти

  • 2 склянки вівсяних пластівців
  • ¾ склянки вівсяного борошна
  • 2 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 1 ½ ч. л. розпушувача
  • 1 ½ склянки тертої моркви
  • 2 склянки несолодкого кеш’ю молока або іншого рослинного молока
  • ½ склянки несолодкого веганського йогурту (я використала кокосовий)
  • ⅓ склянки кленового сиропу
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • ¼ склянки подрібнених волоських горіхів, плюс додатково для прикраси

Глазур з кеш’ю

  • 1 склянка кеш’ю (несолоного)
  • 1 склянка несолодкого кокосового йогурту
  • ½ лимона, сік
  • ¼ склянки кленового сиропу
  • ½ лимона, цедра

Інструкції

  1. Розігрійте духовку до 190°C та змастіть жиром або вистеліть пергаментом форму для запікання розміром 9×13.
  2. Додайте всі сухі інгредієнти, окрім горіхів, у форму, зокрема вівсянку, вівсяне борошно, розпушувач, корицю та імбир. Перемішайте. Потім додайте мокрі інгредієнти: моркву, йогурт, кленовий сироп, рослинне молоко та ваніль. Добре перемішайте до однорідності.
  3. За бажанням посипте подрібненими волоськими горіхами і випікайте 50–55 хвилин, доки не пропечеться.
  4. Поки вівсянка запікається, приготуйте глазур із кеш’ю. Додайте всі інгредієнти до блендера або кухонного комбайна і змішайте до кремової консистенції. Намастіть глазур на вівсянку після того, як вона охолоне.
  5. Зберігайте готову вівсянку в холодильнику до 4 днів.

Також приготуйте біфштекс з яловичини з вином.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин