Морквяний пиріг із вівсянкою: готуємо корисний сніданок чемпіонів
Це той смачний сніданок, який ви захочете готувати знову і знову

Морквяний пиріг із вівсянкою / Фото: plantyou.com
Цей смачний рецепт запеченого пирога з морквою та вівсянкою стане вашим новим улюбленим солодким перекусом!
Він повністю складається з цільних продуктів і подається з веганською глазур’ю з кеш’ю. Приготуйте його і смакуйте весь тиждень.
Якщо ви не були відірвані від життя останнім часом, ви, мабуть, бачили безліч варіацій запечених вівсянок.
Ця версія, натхненна класичним морквяним пирогом, насправді ще легша у приготуванні, адже її складники максимально корисні.
Вівсянка чудово вбирає смак будь-яких інгредієнтів, з якими її готують.
Як результат, ви можете насолоджуватися вівсянкою зі смаком яблучного пирога, булочок з корицею чи навіть капучино.
Інгредієнти
- 2 склянки вівсяних пластівців
- ¾ склянки вівсяного борошна
- 2 ч. л. кориці
- 1 ч. л. меленого імбиру
- 1 ½ ч. л. розпушувача
- 1 ½ склянки тертої моркви
- 2 склянки несолодкого кеш’ю молока або іншого рослинного молока
- ½ склянки несолодкого веганського йогурту (я використала кокосовий)
- ⅓ склянки кленового сиропу
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- ¼ склянки подрібнених волоських горіхів, плюс додатково для прикраси
Глазур з кеш’ю
- 1 склянка кеш’ю (несолоного)
- 1 склянка несолодкого кокосового йогурту
- ½ лимона, сік
- ¼ склянки кленового сиропу
- ½ лимона, цедра
Інструкції
- Розігрійте духовку до 190°C та змастіть жиром або вистеліть пергаментом форму для запікання розміром 9×13.
- Додайте всі сухі інгредієнти, окрім горіхів, у форму, зокрема вівсянку, вівсяне борошно, розпушувач, корицю та імбир. Перемішайте. Потім додайте мокрі інгредієнти: моркву, йогурт, кленовий сироп, рослинне молоко та ваніль. Добре перемішайте до однорідності.
- За бажанням посипте подрібненими волоськими горіхами і випікайте 50–55 хвилин, доки не пропечеться.
- Поки вівсянка запікається, приготуйте глазур із кеш’ю. Додайте всі інгредієнти до блендера або кухонного комбайна і змішайте до кремової консистенції. Намастіть глазур на вівсянку після того, як вона охолоне.
- Зберігайте готову вівсянку в холодильнику до 4 днів.
Також приготуйте біфштекс з яловичини з вином.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!