Секрет м'якого тіста: рецепт ніжних пиріжків без дріжджів
Ці пиріжки м'якенькі наче хмаринки

Рецепт пиріжків як у бабусі/Фото: Instagram nny.cooking
Бабусині пиріжки для багатьох є еталоном. Не секрет, що в смажених пиріжках найважливіше - це тісто. Чим воно пишніше і легше, тим краще, оскільки тоді воно буде відмінно поєднуватися з абсолютно будь-якою начинкою.
Коли справа доходить до пиріжків, багато хто помилково вважає, що пишне тісто без дріжджів не зробити. Але це не так, адже для цього можна використовувати кефір.
Пиріжки на кефірі готуються дуже швидко. Консистенція тіста не має бути дуже тугою чи забитою, мʼяке тісто - запорука мʼякеньких пиріжків .
Рецепт пиріжків на кефірі: інгредієнти
- 1 яйце
- 300 г кефіру
- 500 г борошна
- 1,5 ч.л. соди з гіркою
- 1/2 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
- 2 ст.л. олії
- олія для смаження
- Начинка з капусти: 1 цибуля, 1 невелика капуста, 1 велика морква, 2-3 зубчики часнику, 1/2 ст.л. томатної пасти, сіль, перець, олія, лавровий лист, 100 мл води
- Начинка солоний сир: 1 яйце, 300 г сиру, 1 ч.л. солі
Спосіб приготування пиріжків на кефірі:
- Для начинки з капусти - підсмажуємо цибулю, додаємо моркву, капусту, часник, воду і тушкуємо під кришкою ~ 15-20 хв, помішуючи. В кінці приготування додаємо томатну пасту, сіль, перець, лавровий лист і тушкуємо ще 5-10 хв до випаровування вологи.
- Сирна начинка - яйце, сир, сіль - зʼєднуємо і збиваємо блендером.
- Щоб приготувати тісто поступово зʼєднуємо всі інгредієнти(кефір має бути кімнатної температури або теплий) і залишаємо на 30 хвилин.
- Смажемо пиріжечки в олії і швиденько їмо, вони дуже смачні!
Піца на лаваші – це справжня знахідка для тих, хто цінує свій час та любить смачно поїсти. Цей варіант приготування піци виручить вас, коли зовсім немає часу на замішування тіста, а хочеться чогось смачненького та ситного.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!