ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин

Рецепти 18:30 - 01 лютого 2025

Плавлений сир зовсім не обов'язково купувати у магазині, його можна приготувати самостійно

Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин

Рецепт домашнього плавленого сиру/Фото: jisty

На полицях в супермаркетах є безліч варіантів плавлених сирків, які чудово доповнюють будь-які сніданки чи перекуси. Плавлений сир можна приготувати в домашніх умовах за лічені хвилини. Домашній плавлений сир не поступиться магазинному, адже його можна зробити не лише вершковим, а й гострим, додавши трохи спецій, до смаку.

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир (ж.9) 500 г;
  • яйця 2 шт;
  • розтоплене масло (ж.82) 100 г;
  • сіль 1 ч.л;
  • лимонна кислота 1/3 ч.л;
  • сода 1 ч.л;
  • сметана (якщо треба) 80-100 г.

Насамперед потрібно приготувати масу з кисломолочного сиру.

До сиру додайте яйця, соду, лимонну кислоту і перебийте блендером до однорідної консистенції.

Додайте розтоплене вершкове масло і ще раз використайте блендер, щоб в результаті вийшла однорідна консистенція.

Сирну масу перекладіть у каструлю з товстим дном і на мінімальному вогні грійте 5 хвилин, постійно помішуючи.

Далі зніміть масу з вогню, додайте сметану та ретельно все збийте блендером. Основа готова!

Залежно від кисломолочного сиру маса може не загуснути, а навпаки розплавитися і це вже буде сир потрібної консистенції. Не переймайтесь, так теж може бути. В такому випадку ви можете не додавати сметану, а просто перебити ще раз блендером та залиште в холодильнику.

До плавленого сиру можна додати зелень, спеції або ж гриби.

Неймовірна ніжність у кожному шматочку: готуємо Баскський чизкейк у мультипечі

Джерело: albik.food

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин