Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин
Плавлений сир зовсім не обов'язково купувати у магазині, його можна приготувати самостійно

Рецепт домашнього плавленого сиру/Фото: jisty
На полицях в супермаркетах є безліч варіантів плавлених сирків, які чудово доповнюють будь-які сніданки чи перекуси. Плавлений сир можна приготувати в домашніх умовах за лічені хвилини. Домашній плавлений сир не поступиться магазинному, адже його можна зробити не лише вершковим, а й гострим, додавши трохи спецій, до смаку.
Інгредієнти:
- кисломолочний сир (ж.9) 500 г;
- яйця 2 шт;
- розтоплене масло (ж.82) 100 г;
- сіль 1 ч.л;
- лимонна кислота 1/3 ч.л;
- сода 1 ч.л;
- сметана (якщо треба) 80-100 г.
Насамперед потрібно приготувати масу з кисломолочного сиру.
До сиру додайте яйця, соду, лимонну кислоту і перебийте блендером до однорідної консистенції.
Додайте розтоплене вершкове масло і ще раз використайте блендер, щоб в результаті вийшла однорідна консистенція.
Сирну масу перекладіть у каструлю з товстим дном і на мінімальному вогні грійте 5 хвилин, постійно помішуючи.
Далі зніміть масу з вогню, додайте сметану та ретельно все збийте блендером. Основа готова!
Залежно від кисломолочного сиру маса може не загуснути, а навпаки розплавитися і це вже буде сир потрібної консистенції. Не переймайтесь, так теж може бути. В такому випадку ви можете не додавати сметану, а просто перебити ще раз блендером та залиште в холодильнику.
До плавленого сиру можна додати зелень, спеції або ж гриби.
Неймовірна ніжність у кожному шматочку: готуємо Баскський чизкейк у мультипечі
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!