ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чизкейк з арахісовою пастою: настільки смачно, що неможливо відірватися

Рецепти 20:14 - 31 січня 2025

Готується цей чизкейк легко, а результат перевершує всі очікування. Він стане чудовим доповненням до кави, чаю чи просто десертом, який хочеться приготувати без приводу

Чизкейк нашвидкоруч / Фото: Freepik

Чизкейк нашвидкоруч / Фото: Freepik

Основа з хрусткого печива, просоченого вершковим маслом, чудово контрастує з ніжним сирним шаром.

Деталі

А вершковий сир у поєднанні з арахісовою пастою створює дивовижний баланс ніжності та насиченого смаку.

Цукор додає легку солодкість, вершки роблять структуру повітряною, а яйця надають крему ідеальної консистенції.

У результаті виходить ніжний, оксамитовий десерт із горіховим післясмаком, який так і хочеться спробувати ще раз.

Інгредієнти

Для основи

  • Печиво до чаю – 250 г
  • Вершкове масло – 90 г

Для начинки

  • Вершковий сир – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Цукор – 100 г
  • Арахісова паста – 3 ст. л.

Покрокові інструкції

  1. Подрібніть печиво до стану дрібної крихти, змішайте з розтопленим вершковим маслом. Викладіть отриману масу у форму для випікання, утрамбуйте та поставте в холодильник на 20 хвилин.
  2. У великій мисці збийте вершковий сир із цукром. Додайте яйця по одному, постійно перемішуючи. Влийте вершки та додайте арахісову пасту, добре збийте до однорідної кремової маси.
  3. Вилийте сирну масу на охолоджену основу з печива, розрівняйте верх.
  4. Розігрійте духовку до 160°C. Випікайте чизкейк 50-60 хвилин, поки краї не схопляться, а центр залишиться злегка рухливим.
  5. Дістаньте чизкейк із духовки, залиште у формі до повного охолодження, потім поставте в холодильник на 4-6 годин, а краще – на ніч.
  6. Прикрасьте топінгом із арахісової пасти, шоколадною стружкою або горішками.

Також спробуйте кекси на кефірі з шоколадом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин