Грецький соус Дзадзикі: свіжа гама смаків
Соус ідеальний для м'яса, риби та овочевих салатів

Грецький соус Дзадзікі/Фото: AI
Грецький соус Дзадзикі — це освіжаюче доповнення до страв, яке завжди підкреслює смак м'яса, овочів і навіть хліба. Цей соус легко приготувати, а його натуральні інгредієнти надають йому неповторного аромату та свіжості. Ідеально підходить для літніх пікніків або як закуска на вечірці!
Інгредієнти:
- 3 огірки.
- 3 ст. л. грецького йогурту.
- 1-2 зубчики часнику.
- 2 гілочки свіжої мʼяти.
- Цедра лимона.
- Сік половини лимона.
- Дрібка солі.
- Дрібка цукру.
Приготування:
- Огірки наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці. Якщо використовуєте тертку, видаліть зайву вологу.
- Змішайте огірки з грецьким йогуртом у глибокій мисці.
- Додайте подрібнений часник, нарізану м'яту, цедру та сік лимона, сіль і цукор. Добре перемішайте.
- Дайте соусу настоятися в холодильнику протягом 30 хвилин, щоб аромати змішалися.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні