ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Скумбрія, запечена з томатами: таку можна вживати навіть при діабеті

Рецепти 11:19 - 26 лютого 2025

Страва готується дві години

Скумбрія, запечена з томатами: таку можна вживати навіть при діабеті

Фото: pexels

Скумбрія, запечена в духовці виходить дуже ніжна та смачна. Вона чудово зберігає свій аромат. Найкраще запікати її з овочами та духмяною оливковою олією. Британська організація для людей з діабетом Diabetes UK радить цей рецепт для людей, що страждають від діабету.

Що треба:

  • Скумбрія, філе - 400 г
  • Лимон, сік - 50 мл
  • Оливкова олія - 20 мл
  • Томати - 5 шт.
  • Зубки часнику - 10 г
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка, гілочка - за смаком

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C (160° з конвекцією). Викладіть філе скумбрії в форму для запікання.

Перед запіканням полийте рибу соусом з лимонного соку, оливкової олії та подрібненого часнику. Помідори треба розрізати. Сік, який отримаємо від томатів, буде доречним до скумбрії. Викладіть суміш на рибу.

Запікайте 15-20 хвилин, доки скумбрія стане не твердою на дотик і не прозорою на вигляд. Дістаньте з духовки й дайте трохи постояти, потім посипте рубаною петрушкою і подавайте з маленькими скибками лимона.

Раніше ми писали про те, як приготувати сирний пиріг з ванільним ароматом.

Джерело: Шуба

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин