Скумбрія, запечена з томатами: таку можна вживати навіть при діабеті
Страва готується дві години

Фото: pexels
Скумбрія, запечена в духовці виходить дуже ніжна та смачна. Вона чудово зберігає свій аромат. Найкраще запікати її з овочами та духмяною оливковою олією. Британська організація для людей з діабетом Diabetes UK радить цей рецепт для людей, що страждають від діабету.
Що треба:
- Скумбрія, філе - 400 г
- Лимон, сік - 50 мл
- Оливкова олія - 20 мл
- Томати - 5 шт.
- Зубки часнику - 10 г
- Перець чорний мелений - за смаком
- Петрушка, гілочка - за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 180°C (160° з конвекцією). Викладіть філе скумбрії в форму для запікання.
Перед запіканням полийте рибу соусом з лимонного соку, оливкової олії та подрібненого часнику. Помідори треба розрізати. Сік, який отримаємо від томатів, буде доречним до скумбрії. Викладіть суміш на рибу.
Запікайте 15-20 хвилин, доки скумбрія стане не твердою на дотик і не прозорою на вигляд. Дістаньте з духовки й дайте трохи постояти, потім посипте рубаною петрушкою і подавайте з маленькими скибками лимона.
Раніше ми писали про те, як приготувати сирний пиріг з ванільним ароматом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!