Гречаники в томатному соусі: запечені у глиняному посуді
Готуємо традиційну українську страву

Гречаники в томатному соусі/Фото: apostrophe
Гречаники — це страва української кухні, яка готується з гречки та м'ясного фаршу, іноді й без нього. Такі собі січеники, чи як всі звикли зараз казати — котлети з гречкою, де замість суцільного м'ясного фаршу додається варена гречка. Гречаники можна їсти, як самостійно, так і ще щось до них приготувати.
Інгредієнти:
для гречаників
- 500 г фаршу(у мене курячий)
- 180 г сухої гречки (це 500 г вареної)
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 50 г панірувальних сухарів
- сіль, перець, сушений часник
для соусу
- 300 мл томатного соку(або томатну пасту розведіть у теплій воді) + 300 мл води
- сіль, перець, 1 ст.л борошна
- зелень для подачі.
Приготування:
- беремо фарш, цибулю, варену гречку, панірувальні сухарі, сіль, перець, сушений часник, розбиваємо яйця, і вимішуємо в однорідну масу. Виліплюємо великого розміру гречаники
- перекладаємо в форму для випічки, або як у мене в глиняний посуд, повністю заповнивши його
- змішайте в великій посудині теплу воду, томатний сік, сіль, перець, ложку борошна. Та залийте на 3/4 гречаники. Накрийте кришкою
- ставимо в розігріту до 225С духовку на 45 хв. Опісля дістаємо, присипаємо зеленню і подаємо.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні