ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гречаники в томатному соусі: запечені у глиняному посуді

Рецепти 18:30 - 01 березня 2025

Готуємо традиційну українську страву

Гречаники в томатному соусі: запечені у глиняному посуді

Гречаники в томатному соусі/Фото: apostrophe

Гречаники — це страва української кухні, яка готується з гречки та м'ясного фаршу, іноді й без нього. Такі собі січеники, чи як всі звикли зараз казати — котлети з гречкою, де замість суцільного м'ясного фаршу додається варена гречка. Гречаники можна їсти, як самостійно, так і ще щось до них приготувати.

Інгредієнти:

для гречаників

  • 500 г фаршу(у мене курячий)
  • 180 г сухої гречки (це 500 г вареної)
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 50 г панірувальних сухарів
  • сіль, перець, сушений часник

для соусу

  • 300 мл томатного соку(або томатну пасту розведіть у теплій воді) + 300 мл води
  • сіль, перець, 1 ст.л борошна
  • зелень для подачі.

Приготування:

  • беремо фарш, цибулю, варену гречку, панірувальні сухарі, сіль, перець, сушений часник, розбиваємо яйця, і вимішуємо в однорідну масу. Виліплюємо великого розміру гречаники
  • перекладаємо в форму для випічки, або як у мене в глиняний посуд, повністю заповнивши його
  • змішайте в великій посудині теплу воду, томатний сік, сіль, перець, ложку борошна. Та залийте на 3/4 гречаники. Накрийте кришкою
  • ставимо в розігріту до 225С духовку на 45 хв. Опісля дістаємо, присипаємо зеленню і подаємо.

Пляцок Переплетений: шикарний рецепт, а десерт мегасмачний.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин