Солодка спокуса: фондан, якому неможливо відмовити
Якщо ви ще не пробували готувати фондан – не втрачайте часу і готуйте вже зараз

Фондан/Фото: Bing
Цей десерт стане справжнім відкриттям для любителів шоколаду! Легкий у приготуванні та неймовірно смачний, він ідеально підходить для вечірнього чаювання чи святкового столу. Завдяки м’якій, рідкій начинці всередині, кожен укус дарує справжнє задоволення.
Інгредієнти:
- 200 г чорного шоколаду.
- 170 г вершкового масла.
- 3 яйця.
- 50 г цукру.
- 15 г молока.
- 25 г лікеру (за бажанням).
- Велика дрібка солі.
- 80 г борошна.
Приготування:
- Розтоплюємо шоколад, не доводячи до повного розплавлення, додаємо масло і розтоплюємо до кінця. Я робила це на водяній бані.
- Взбиваємо яйця з цукром до повного розчинення цукру. Додаємо шоколадну масу (вона має бути кімнатної температури) та ретельно перемішуємо.
- Вливаємо молоко, додаємо лікер, сіль і просіяне борошно, добре перемішуємо до однорідності.
- Формочки змащуємо маслом і посипаємо какао (можна замінити на борошно чи крохмаль), потім заповнюємо їх шоколадною масою.
- Випікаємо в розігрітій до 190°C духовці 6-8 хвилин (я пекла 7 хвилин і трохи перепекла). Не забудьте, що сира начинка – це головна родзинка фондану!
- Подаємо гарячим з морозивом, присипавши пудрою для ефекту.
Масу можна зберігати в холодильнику до 3 днів або заморозити у формочках (заморожений фондан випікається 10-12 хвилин).
Надзвичайно смачно: готуємо рулет із шоколадних млинців з сиром та вишнями.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні