ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Солодка спокуса: фондан, якому неможливо відмовити

Рецепти 13:58 - 02 березня 2025

Якщо ви ще не пробували готувати фондан – не втрачайте часу і готуйте вже зараз

Солодка спокуса: фондан, якому неможливо відмовити

Фондан/Фото: Bing

Цей десерт стане справжнім відкриттям для любителів шоколаду! Легкий у приготуванні та неймовірно смачний, він ідеально підходить для вечірнього чаювання чи святкового столу. Завдяки м’якій, рідкій начинці всередині, кожен укус дарує справжнє задоволення.

Інгредієнти:

  • 200 г чорного шоколаду.
  • 170 г вершкового масла.
  • 3 яйця.
  • 50 г цукру.
  • 15 г молока.
  • 25 г лікеру (за бажанням).
  • Велика дрібка солі.
  • 80 г борошна.

Приготування:

  1. Розтоплюємо шоколад, не доводячи до повного розплавлення, додаємо масло і розтоплюємо до кінця. Я робила це на водяній бані.
  2. Взбиваємо яйця з цукром до повного розчинення цукру. Додаємо шоколадну масу (вона має бути кімнатної температури) та ретельно перемішуємо.
  3. Вливаємо молоко, додаємо лікер, сіль і просіяне борошно, добре перемішуємо до однорідності.
  4. Формочки змащуємо маслом і посипаємо какао (можна замінити на борошно чи крохмаль), потім заповнюємо їх шоколадною масою.
  5. Випікаємо в розігрітій до 190°C духовці 6-8 хвилин (я пекла 7 хвилин і трохи перепекла). Не забудьте, що сира начинка – це головна родзинка фондану!
  6. Подаємо гарячим з морозивом, присипавши пудрою для ефекту.

Масу можна зберігати в холодильнику до 3 днів або заморозити у формочках (заморожений фондан випікається 10-12 хвилин).

Надзвичайно смачно: готуємо рулет із шоколадних млинців з сиром та вишнями.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин