Учорашнє пюре перетворюється на шикарну вечерю: рецепт ситної та смачної запіканки
Це чудовий варіант для сімейної вечері

Рецепт простої запіканки/Фото: кадр з відео
Запіканка з картоплі – це одна з найулюбленіших варіацій запіканок. Ніжна начинка і золотиста хрустка скоринка нікого не залишать байдужими.
Цю страву можна приготувати швидко та легко, але при цьому вона виходить дуже смачною та ситною. Основою запіканки є пюре, його можна приготувати свіже або використати учорашнє.
Рецепт запіканки: інгредієнти
- картопля - 1,5 кг;
- масло - 30 г;
- молоко - 100 мл;
- мʼясо тушковане - 525 г;
- сир моцарелла/сулугуні - 180 г;
- цибуля - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- олія для смаження;
- сіль - за смаком.
Спосіб приготування запіканки:
- Відварити картоплю до готовності, розтовкти з маслом і молоком або можна сміливо брати вчорашнє пюре.
- Викладаємо в форму пюре, розрівнюємо і поверх кладемо посмажені на олії цибулю з морквою.
- Наступний шар це м'ясний, можна використати консерву з магазину.
- Поверх тушкованого мʼяса ще додаємо трішки картоплі і все закриваємо потертим сиром що гарно плавиться. Ставимо в розігріту духовку при 180 градусах на 20-30 хв до розплавлення сиру.
Якщо традиційне картопляне пюре встигло вам набриднути, але ви не хочете витрачати багато часу на вивчення нових рецептів, тоді цей варіант стане вашим порятунком. У страви виходить ніжна, кремова текстура з вершковим смаком, відірватися від якої просто неможливо. Безумовно треба готувати!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!