Спробуйте турецький менемен, якщо вам набридла звичайна яєшня
Цей рецепт сніданку є чимось середнім між звичайною яєшнею та шакшукою

Рецепт турецької яєшні менемен/Фото: Budgetbytes
Менемен — це традиційний турецький рецепт сніданку, який готується шляхом приготування яєць з цибулею, перцем і помідорами з легким відтінком прянощів. Свою назву він отримав від турецького міста Менемен, розташованого в Ізмірі. Це легка страва, але наповнена чарівною палітрою смаків.
Інгредієнти
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 цибулина
- 1 болгарський перець (будь-якого кольору)
- 1/2 чайної ложки сушеного орегано
- 1/4 чайної ложки меленого червоного перцю
- 1 помідор
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки свіжо подрібненого чорного перцю
- 4 великих яйця, злегка збитих
- 1/4 склянки подрібненої петрушки
- 1 склянка подрібненої фети (за бажанням)
Спосіб приготування
Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, перець, сушений орегано та мелений червоний перець. Готуйте, часто помішуючи, доки овочі не розм’якшаться приблизно 7-8 хвилин.
Додайте нарізані кубиками помідори (з їхнім соком), сіль і перець. Тушкуйте 2-3 хвилини або поки помідори не нагріються.
Обережно влийте злегка збиті яйця в сковороду і готуйте, часто помішуючи, поки яйця ледь застигнуть, але все ще будуть м’якими, приблизно 2-3 хвилини.
Відразу посипте його подрібненою петрушкою та подрібненим сиром фета. Подавайте з хрустким хлібом.
Що подати до Менемена?
Менемен традиційно подається на сковороді, в якій він готується, поки він ще гарячий і кипить. Зазвичай його подають із хрустким хлібом, який потім занурюють у м’яку яєчню та овочі для ситного перекусу. Чудово доповнять страву сир і оливки збоку.
Раніше ми писали, як приготувати горох за 5 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!