ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Норвезька каша рисгрот: готуємо сніданок з додаванням меду

Рецепти 08:42 - 06 березня 2025

Смачний сніданок для справжніх чемпіонів

Норвезька каша рисгрот / Фото: instagram.com

Норвезька каша рисгрот / Фото: instagram.com

Для приготування цієї традиційної для Норвегії рисової каші потрібно брати короткозернистий рис, молоко та додавати в неї корицю з цукром і маслом.

Але сьогодні ми дещо змінимо стандартну рецептуру, щоб зробити страву ще смачнішою, тому наприкінці додамо трошки меду.

Інгредієнти

  • ¾ чашки круглозернистого рису
  • 1,5 чашки води
  • 2,5 чашки молока
  • 1 ст. л. топленого або вершкового масла
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. цукру
  • По 1 ч. л. солі, ванільного екстракту
  • Кориця, родзинки – на смак
  • Масло для сервірування

Спосіб приготування

  1. У сотейнику довести до кипіння рис з водою, зменшити вогонь і варити, доки практично вся вода не вбереться в рис (близько 10 хвилин).
  2. Додати молока, накрити кришкою і варити, помішуючи, доки більша частина молока не вбереться. Щоразу потрібно додавати молоко, коли попереднє вбралося в рис.
  3. Весь процес варіння має тривати 45-55 хвилин.
  4. Наприкінці додати в кашу масло, мед, цукор, сіль і ваніль, перемішати.
  5. Розкласти по тарілках, посипати родзинками і меленою корицею. Прикрасити маслом.

Також вас може зацікавити кукурудзяна каша зі смаженим бананом на сніданок.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин