Норвезька каша рисгрот: готуємо сніданок з додаванням меду
Смачний сніданок для справжніх чемпіонів

Норвезька каша рисгрот / Фото: instagram.com
Для приготування цієї традиційної для Норвегії рисової каші потрібно брати короткозернистий рис, молоко та додавати в неї корицю з цукром і маслом.
Але сьогодні ми дещо змінимо стандартну рецептуру, щоб зробити страву ще смачнішою, тому наприкінці додамо трошки меду.
Інгредієнти
- ¾ чашки круглозернистого рису
- 1,5 чашки води
- 2,5 чашки молока
- 1 ст. л. топленого або вершкового масла
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. цукру
- По 1 ч. л. солі, ванільного екстракту
- Кориця, родзинки – на смак
- Масло для сервірування
Спосіб приготування
- У сотейнику довести до кипіння рис з водою, зменшити вогонь і варити, доки практично вся вода не вбереться в рис (близько 10 хвилин).
- Додати молока, накрити кришкою і варити, помішуючи, доки більша частина молока не вбереться. Щоразу потрібно додавати молоко, коли попереднє вбралося в рис.
- Весь процес варіння має тривати 45-55 хвилин.
- Наприкінці додати в кашу масло, мед, цукор, сіль і ваніль, перемішати.
- Розкласти по тарілках, посипати родзинками і меленою корицею. Прикрасити маслом.
Також вас може зацікавити кукурудзяна каша зі смаженим бананом на сніданок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні