Шоколадний медовик за 20 хвилин: готується швидко та дуже смачний
Покроковий рецепт приготування Шоколадний медовик

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Шоколадний медовик за 20 хв. Цей тортик знахідка, готується швидко та дуже смачний.
Що треба:
- яйця - 2 шт;
- ванільний цукор - 10 г;
- цукор - 70 г;
- мед рідкий- 70 г;
- масло розтоплене (не гаряче)- 50 г;
- борошно - 150 г;
- какао - 30 г;
- сода - 1 ч.л з гіркою (з 2 ч.л лимонного соку або оцту);
- сіль - дрібка.
Крем:
- вершковий сир - 300 г;
- вершки 33% (або жирна сметана) - 250 мл;
- цукрова пудра - 90-100 г.
Приготування:
З‘єднуємо яйця, цукор, ванільний цукор, сіль. Збиваємо міксером кілька хв до пишної маси.
Додаємо мед (рідкий), розтоплене масло (не гаряче), соду погашену і ретельно перемішуємо.
Просіваємо борошно з какао через сито. Перемішуємо.
Виходить густа маса.
Викладаємо на деко (розмір 37 на 43 по зовнішньому краю) застелене просиліконеним пергаментом. Розподіляємо рівномірно по бляшці. Ставимо випікатися при температурі 160 градусів 10 хв., не довше. Не перетримайте. Інакше корж підсушиться і прийдеться пропитувати коржі.
Поки печуться коржі, займіться кремом:
для цього збиваємо холодні вершки та холодний вершковий сир та цукрову пудру до густого стабільного стану як показано на відео.
Обрізаємо краї, (то будуть крихти на обсипку по боках, при потребі підсушити їх). Ділимо корж на 4 частини. Перемащуємо кремом.
Можете використати звичайний сметанний крем. Можна між коржі додати вишні, чорнослив... експериментуйте. Можна збільшити інгредієнти та зробити по величині повноцінний торт..
...Ледь не забула, дайте тортику настоятися хоча б кілька годин, в ідеалі ніч.
Смачного
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!