Усе зробить духовка: рецепт картопляно-бататової запіканки
Це чудовий гарнір до м'яса

Усе зробить духовка: рецепт картопляно-бататової запіканки / Фото: скриншот з відео
Просто киньте інгредієнти у форму.
Вам знадобиться:
- 300 г картоплі
- 300 г батату
- 250 г сметани
- 400 г молока
- 50 г вершкового масла
- 100 г сиру Grana Padano
- 100 г твердого сиру
- 3 зубці часнику (натерти на трубну терку або видавити через прес)
- свіжий тим'ян на смак
- сіль, перець на смак
Спосіб приготування:
- Картоплю та батат почистьте, помийте та поріжте тоненькими слайсами.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Форму змастіть вершковим маслом та натріть 1 зубчиком часнику.
- Для заливки в мисці змішайте молоко, сметану, сіль та перець.
- Зберіть запіканку: у форму викладіть тонкий шар картоплі та батату, додайте сіль, перець, листочки тим’яну, часник, натертий твердий сир та натріть сир Grana Padano. Повторюйте шари, поки не форма не заповниться. Потім залийте заливкою.
- Накрийте запіканку фольгою та печіть в духовці до готовності картоплі. Час може бути різним, орієнтуйтесь на мʼякість овочів.
- Як картопля та батат будуть готові, вийміть запіканку та притрусіть зверху твердим сиром та сиром Grana Padano. Відправте в духовку ще на 10 хвилин, щоб утворилась апетитна золотиста сирна скоринка.
Нещодавно ми ділилися рецептом штруделя з вишнями.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні