Запечена вівсянка з абрикосовою начинкою
Не забудьте прикрасити шматочками абрикоса

Запечена вівсяна каша з абрикосами / Фото: instagram.com
Навіщо витрачати багато часу на приготування сніданку, якщо смачну і корисну страву для бадьорого початку дня можна створити буквально за лічені хвилини.
Пропонуємо взяти на озброєння цей дуже простий рецепт. З ним ви з легкістю створите кулінарний шедевр в одну мить.
Інгредієнти
- Вівсяна крупа – 30 г
- Борошно цільнозернове – 15 г
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 50 г
- Морква – 50 г
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Підсолоджувач
- Кориця – 1/2 ч. л.
Для начинки
- Абрикоси – 100 г
- Кукурудзяний крохмаль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування
- Вівсяну крупу подрібнити в блендері. Змішати подрібнену вівсянку, борошно, яйце, терту на дрібній тертці моркву, кефір, розпушувач, корицю і підсолоджувач.
- Можна також використовувати блендер, якщо потрібна однорідніша текстура.
- Для начинки подрібнити абрикоси до стану пюре, додати підсолоджувач на смак і крохмаль. Змішати до однорідності і проварити 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
- Вилити в форму для запікання 3/4 тіста, викласти в центр начинку і накрити рештою тіста.
- Прикрасити шматочками абрикоса та поставити запікатися в духовку на 25 хвилин за 180 градусів.
Також спробуйте рецепт картопляно-бататової запіканки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні