ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати португальські тістечка з заварним кремом

Рецепти 11:00 - 08 березня 2025

Основа десерту – листкове тісто, а начинка – заварний крем

Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Паштел-де-ната – десерт відомий в усьому світі. Щоб його спробувати, багато туристів спеціально їдуть до Португалії. У перекладі назва ласощі означає "тістечко з вершками".

Це дуже небезпечні тістечка! Такі смачні, що неможливо відірватися, поки всі не зникнуть зі столу.

Інгредієнти

  • 1 упаковка листкового тіста
  • 4 яєчних жовтки
  • 350 мл вершків 20-35%
  • 200 г цукру
  • Столова ложка борошна
  • Стручок ванілі
  • Лимонний сік – на смак

Спосіб приготування

  1. Розморожене листкове тісто трохи розкачати. Потім розрізати на квадрати і розкласти по формах для маффінів, формуючи з тіста кошики.
  2. Змішати жовтки з цукром і столовою ложкою борошна.
  3. Вершки довести до кипіння разом з серцевиною ванільного стручка. Не кип'ятити. Залити ними жовтки, весь час помішуючи, додати трохи лимонного соку.
  4. Проварити крем на повільному вогні.
  5. Розкласти заварний крем по формах з тістом. Випікати тістечка при 250 ºС протягом 15-20 хвилин.

Також вам сподобається запечена вівсянка з абрикосовою начинкою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин