Як приготувати португальські тістечка з заварним кремом
Основа десерту – листкове тісто, а начинка – заварний крем

Фото: Wikipedia
Паштел-де-ната – десерт відомий в усьому світі. Щоб його спробувати, багато туристів спеціально їдуть до Португалії. У перекладі назва ласощі означає "тістечко з вершками".
Це дуже небезпечні тістечка! Такі смачні, що неможливо відірватися, поки всі не зникнуть зі столу.
Інгредієнти
- 1 упаковка листкового тіста
- 4 яєчних жовтки
- 350 мл вершків 20-35%
- 200 г цукру
- Столова ложка борошна
- Стручок ванілі
- Лимонний сік – на смак
Спосіб приготування
- Розморожене листкове тісто трохи розкачати. Потім розрізати на квадрати і розкласти по формах для маффінів, формуючи з тіста кошики.
- Змішати жовтки з цукром і столовою ложкою борошна.
- Вершки довести до кипіння разом з серцевиною ванільного стручка. Не кип'ятити. Залити ними жовтки, весь час помішуючи, додати трохи лимонного соку.
- Проварити крем на повільному вогні.
- Розкласти заварний крем по формах з тістом. Випікати тістечка при 250 ºС протягом 15-20 хвилин.
Також вам сподобається запечена вівсянка з абрикосовою начинкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні