Як запекти яблука з родзинками і медом
Печені яблука – простий десерт родом з дитинства

Фото: Freepik
Запечені яблука в духовці з родзинками і медом – дуже простий у приготуванні, а головне – смачний і здоровий десерт.
Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.
Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.
Інгредієнти
- 4 яблука
- 4 ч.л. меду
- 4 ч. л. родзинок
- 2 ст. л. цукрової пудри
- Палички кориці – для прикрашання
Спосіб приготування
- Яблука помити, зрізати верхівки. За бажанням зберегти їх, щоб пізніше зробити кришечки.
- Вирізати в кожному яблуці серединку і покласти фрукти в жароміцну форму.
- Всередину кожного яблука покласти по чайній ложці родзинок і меду. Закрити кришечками і відправити в розігріту духовку.
- Запікати яблука при температурі 180 °С приблизно 15-20 хвилин. Їх готовність можна визначити за зовнішнім виглядом яблучної шкірки – вона повинна зарум'яниться і, можливо, злегка полопатися.
- Викласти яблука з родзинками на порційні тарілки, посипати їх цукровою пудрою і прикрасити паличками кориці. Подавати печені яблука теплими.
Також пропонуємо легкий червоний суп із карі за 15 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні