ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як запекти яблука з родзинками і медом

Рецепти 07:00 - 08 березня 2025

Печені яблука – простий десерт родом з дитинства

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Запечені яблука в духовці з родзинками і медом – дуже простий у приготуванні, а головне – смачний і здоровий десерт.

Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.

Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.

Інгредієнти

  • 4 яблука
  • 4 ч.л. меду
  • 4 ч. л. родзинок
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • Палички кориці – для прикрашання

Спосіб приготування

  1. Яблука помити, зрізати верхівки. За бажанням зберегти їх, щоб пізніше зробити кришечки.
  2. Вирізати в кожному яблуці серединку і покласти фрукти в жароміцну форму.
  3. Всередину кожного яблука покласти по чайній ложці родзинок і меду. Закрити кришечками і відправити в розігріту духовку.
  4. Запікати яблука при температурі 180 °С приблизно 15-20 хвилин. Їх готовність можна визначити за зовнішнім виглядом яблучної шкірки – вона повинна зарум'яниться і, можливо, злегка полопатися.
  5. Викласти яблука з родзинками на порційні тарілки, посипати їх цукровою пудрою і прикрасити паличками кориці. Подавати печені яблука теплими.

Також пропонуємо легкий червоний суп із карі за 15 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин