Ідеально до свята: шоколадний пиріг з глазур'ю
Покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту вдома

Шоколадний пиріг з глазур'ю / Фото: Bing
До свята сьогодні можна приготувати неймовірно ніжний і повітряний шоколадний пиріг з глазур'ю. Рецептом поділилась фудблогерка Іриска Дімітрова.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- дрібка солі
- 150 г цукру
- 2 пакетика ванільного цукру Dr.Oetker
- 120 мл олії
- 150 г сметани
- 220 г борошна
- 1 пакетик розпушувача Dr.Oetker
- 4 ст л темного какао Dr.Oetker
Глазур:
- 80 г цукру
- 3 ст л темного какао Dr.Oetker
- 100 мл молока
- 1 ч л вершкового масла
Приготування:
- До борошна додаємо розпушувач і темне какао. Темне какао від Dr.Oetker надасть пирогу насиченого темного кольору та яскравого шоколадного смаку, адже містить аж 22% какао-масла. Ретельно перемішуємо.
- В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, цукор і ванільний цукор. Трішки збиваємо, вливаємо олію і додаємо сметану. Перемішуємо і у декілька етапів просієюмо сухі інгредієнти. Замішуємо гладке однорідне тісто.
- Форму для випічки змащуємо олією і виливаємо тісто, розрівнюючи лопаткою.
- Випікаємо при температурі 160 ° приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Час випікання залежить від духовки та форми для випічки.
- Готуємо глазур. В сотейник з товстим дном всипаємо цукор, темне какао і вливаємо молоко. Перемішуємо і на малому вогні доводимо до кипіння.
- Уварюємо приблизно 2 хвилини до загущення, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо до розчинення і даємо трішки охолонути.
- Заливаємо пиріг теплою глазур’ю і за бажанням прикрашаємо горішками.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом неймовірно смачного вівсяного печива вдома: спробуйте і більше ніколи його не купуватимете.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні