ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеально до свята: шоколадний пиріг з глазур'ю

Рецепти 12:15 - 08 березня 2025

Покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту вдома

Шоколадний пиріг з глазур'ю

Шоколадний пиріг з глазур'ю / Фото: Bing

До свята сьогодні можна приготувати неймовірно ніжний і повітряний шоколадний пиріг з глазур'ю. Рецептом поділилась фудблогерка Іриска Дімітрова.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • дрібка солі
  • 150 г цукру
  • 2 пакетика ванільного цукру Dr.Oetker
  • 120 мл олії
  • 150 г сметани
  • 220 г борошна
  • 1 пакетик розпушувача Dr.Oetker
  • 4 ст л темного какао Dr.Oetker

Глазур:

  • 80 г цукру
  • 3 ст л темного какао Dr.Oetker
  • 100 мл молока
  • 1 ч л вершкового масла

Приготування:

  1. До борошна додаємо розпушувач і темне какао. Темне какао від Dr.Oetker надасть пирогу насиченого темного кольору та яскравого шоколадного смаку, адже містить аж 22% какао-масла. Ретельно перемішуємо.
  2. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, цукор і ванільний цукор. Трішки збиваємо, вливаємо олію і додаємо сметану. Перемішуємо і у декілька етапів просієюмо сухі інгредієнти. Замішуємо гладке однорідне тісто.
  3. Форму для випічки змащуємо олією і виливаємо тісто, розрівнюючи лопаткою.
  4. Випікаємо при температурі 160 ° приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Час випікання залежить від духовки та форми для випічки.
  5. Готуємо глазур. В сотейник з товстим дном всипаємо цукор, темне какао і вливаємо молоко. Перемішуємо і на малому вогні доводимо до кипіння.
  6. Уварюємо приблизно 2 хвилини до загущення, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо до розчинення і даємо трішки охолонути.
  7. Заливаємо пиріг теплою глазур’ю і за бажанням прикрашаємо горішками.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом неймовірно смачного вівсяного печива вдома: спробуйте і більше ніколи його не купуватимете.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин