Ніжний вишневий пиріг: найсмачніший рецепт ароматної випічки
Ідеально подавати з кулькою морозива

Ніжний вишневий пиріг: найсмачніший рецепт ароматної випічки/Фото: istockphoto
Ароматний і красивий пиріг із вишнею і золотистим тістом дуже популярний серед американських господинь. Приготувати такий пиріг вдома зовсім нескладно, а інгредієнти для нього недорогі та доступні. Вишню для десерту можна брати як свіжу, так і заморожену. З ягоди мають бути видалені всі кісточки.
Інгредієнти:
Для тіста
- 280 г пшеничного борошна
- 70 г цукру
- 100 г вершкового масла(82%) - холодне або з морозилки
- дрібка солі
- 80 г збитих яєць
- 10 г розпушувача
Для начинки
- 600 г свіжої чи замороженої вишні
- цукор - 80 г
- 30 г крохмалю
- для подачі цукрова пудра і кулька морозива
Приготування:
- просіюємо борошно, додаємо розпушувач і розмішуємо. Натираємо холодне масло і руками перетираємо в крихту.
- Змішайте 80 г яєць із цукром, перелийте до борошна і замісіть тісто, яке замотайте в плівку і поставте на 30 хв в холодильник
- В каструлю киньте вишні без кісточок і цукор, перемішуючи варіть поки не пустять сік. Тоді додайте крохмаль і постійно перемішуючи готуйте до загустіння
- тісто розділіть на 2 частини — одна частина має бути третиною тіста.
- Більшу частину тонко розкачайте, і перекладіть в форму з бортиками. Зріжте зайві краї. Закиньте в середину начинку.
- меншу частину тіста розкачайте, та наріжте смужки шириною в сантиметр. Смужки переплести між собою, як на відео. Можете зупинити кадр і переглянути детальніше. Також зі смужок зробіть акуратні бортики
- випікати при 180°C 30 хв і готово. Подавайте охолодженим з кулькою морозива.
Готуватимете тільки так: найсмачніший рецепт приготування молодої картоплі
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні