Холодець на манго з креветками: революція українського застілля
Незвичний холодець, який стане зіркою столу

Холодець на манго з креветками: революція українського застілля / Фото: Getty Images
Забудьте все, що ви знали про холодець. Цього літа класика українського застілля отримала тропічний апгрейд! Манго, креветки та ніжне желе – сміливий мікс, який з’єднує традицію й екзотику. Цей гастрономічний експеримент уже охрестили "революцією на тарілці".
Деталі
Інгредієнти:
- Манго (стигле) – 1 шт.
- Креветки (очищені, варені) – 200 г
- Желатин – 10 г
- Вода (тепла) – 200 мл
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Часник (за бажанням) – 1 зубчик
- Сіль, перець – на смак
- Мікрозелень або м’ята – для подачі
Покрокове приготування:
- Підготуйте желатин:
Замочіть желатин у теплій воді на 10 хвилин, щоб набух. - Мангове пюре:
Очистьте манго, наріжте м’якоть і збийте у блендері до однорідного стану. Додайте лимонний сік, сіль, перець і подрібнений часник (за бажанням). - З’єднайте інгредієнти:
Змішайте мангове пюре з теплим (не гарячим!) желатином і ретельно перемішайте. - Формування:
У невеликі формочки викладіть креветки, залийте манговим желе. Легенько постукайте формою по столу, щоб не було бульбашок. - Охолодження:
Поставте в холодильник на 3-4 години, поки повністю не застигне. - Подача:
Акуратно вийміть з форм, прикрасьте мікрозелінню або м’ятою. Подавати охолодженим!
Цей незвичайний холодець стане зіркою будь-якого святкового столу та предметом обговорення на кілька тостів уперед. Спробуйте – і дайте своїй кулінарній уяві волю.
Джерело:
МЕТА
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні