ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Холодець на манго з креветками: революція українського застілля

Рецепти 16:39 - 29 червня 2025

Незвичний холодець, який стане зіркою столу

Холодець на манго з креветками: революція українського застілля

Холодець на манго з креветками: революція українського застілля / Фото: Getty Images

Забудьте все, що ви знали про холодець. Цього літа класика українського застілля отримала тропічний апгрейд! Манго, креветки та ніжне желе – сміливий мікс, який з’єднує традицію й екзотику. Цей гастрономічний експеримент уже охрестили "революцією на тарілці".

Деталі

Інгредієнти:

  • Манго (стигле) – 1 шт.
  • Креветки (очищені, варені) – 200 г
  • Желатин – 10 г
  • Вода (тепла) – 200 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Часник (за бажанням) – 1 зубчик
  • Сіль, перець – на смак
  • Мікрозелень або м’ята – для подачі

Покрокове приготування:

  1. Підготуйте желатин:
    Замочіть желатин у теплій воді на 10 хвилин, щоб набух.
  2. Мангове пюре:
    Очистьте манго, наріжте м’якоть і збийте у блендері до однорідного стану. Додайте лимонний сік, сіль, перець і подрібнений часник (за бажанням).
  3. З’єднайте інгредієнти:
    Змішайте мангове пюре з теплим (не гарячим!) желатином і ретельно перемішайте.
  4. Формування:
    У невеликі формочки викладіть креветки, залийте манговим желе. Легенько постукайте формою по столу, щоб не було бульбашок.
  5. Охолодження:
    Поставте в холодильник на 3-4 години, поки повністю не застигне.
  6. Подача:
    Акуратно вийміть з форм, прикрасьте мікрозелінню або м’ятою. Подавати охолодженим!

Цей незвичайний холодець стане зіркою будь-якого святкового столу та предметом обговорення на кілька тостів уперед. Спробуйте – і дайте своїй кулінарній уяві волю.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин