Баклажанова ікра по-одеськи: мінімум інгредієнтів, максимум смаку
Вічна смачна класика!

Баклажанова ікра по-одеськи: мінімум інгредієнтів, максимум смаку / Фото: unsplash
Що таке справжній смак літа? Це не тільки соковиті овочі й аромат свіжих помідорів – це те відчуття теплих вечорів біля моря, коли прості страви стають справжньою гастрономічною насолодою. Баклажани по-одеськи є вічною класикою, яку вміють цінувати не лише на південному узбережжі. Запечені овочі, трішки гостроти й яскравий смак літа на шматочку чорного хліба – ось рецепт, який зробить ваш стіл по-справжньому щедрим і домашнім. Приготуйте й самі відчуйте, як смачно може бути по-одеськи!
Інгредієнти:
- 2 великі баклажани
- 1 великий болгарський перець
- трішки гострого перцю
- 1 велика цибулина
- 2-3 помідори
- 3 ст. л олії
- сіль, перець
- 2-3 зубчики часнику
- чорний хліб
Спосіб приготування:
- Баклажани та болгарський перець проколюємо шпажкою і запікаємо при температурі 220 градусів близько 45-55 хвилин.
- Цибулю дрібно нарізаємо, поливаємо олією. Солимо та перчимо за смаком. Натираємо на дрібній терці помідори та часник, шкірку від помідорів викидаємо.
- Баклажани та перець дрібно рубаємо ножем і додаємо до цибулі. В кінці додаємо чорний перець і гострий для смаку. Особливо добре смакує з чорним хлібом, але може й стати чудовим доповненням до інших страв. Смачного!
Також читайте: Французька елегантність на українській кухні: куряча грудка з персиками та брі
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!