ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Баклажанова ікра по-одеськи: мінімум інгредієнтів, максимум смаку

Рецепти 20:06 - 16 липня 2025

Вічна смачна класика!

Баклажанова ікра по-одеськи: мінімум інгредієнтів, максимум смаку / Фото: unsplash

Баклажанова ікра по-одеськи: мінімум інгредієнтів, максимум смаку / Фото: unsplash

Що таке справжній смак літа? Це не тільки соковиті овочі й аромат свіжих помідорів – це те відчуття теплих вечорів біля моря, коли прості страви стають справжньою гастрономічною насолодою. Баклажани по-одеськи є вічною класикою, яку вміють цінувати не лише на південному узбережжі. Запечені овочі, трішки гостроти й яскравий смак літа на шматочку чорного хліба – ось рецепт, який зробить ваш стіл по-справжньому щедрим і домашнім. Приготуйте й самі відчуйте, як смачно може бути по-одеськи!

Інгредієнти:

  • 2 великі баклажани
  • 1 великий болгарський перець
  • трішки гострого перцю
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 помідори
  • 3 ст. л олії
  • сіль, перець
  • 2-3 зубчики часнику
  • чорний хліб

Спосіб приготування:

  1. Баклажани та болгарський перець проколюємо шпажкою і запікаємо при температурі 220 градусів близько 45-55 хвилин.
  2. Цибулю дрібно нарізаємо, поливаємо олією. Солимо та перчимо за смаком. Натираємо на дрібній терці помідори та часник, шкірку від помідорів викидаємо.
  3. Баклажани та перець дрібно рубаємо ножем і додаємо до цибулі. В кінці додаємо чорний перець і гострий для смаку. Особливо добре смакує з чорним хлібом, але може й стати чудовим доповненням до інших страв. Смачного!

Також читайте: Французька елегантність на українській кухні: куряча грудка з персиками та брі

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин