Запіканка з куркою і рисом сатай
Рис — чудова основа для страв, яка допоможе зробити ваші страви ще смачнішими

Курица сатай — любимое блюдо будних вечеров
Курка сатай — улюблена страва будніх вечорів. Кулінари використали цю класичну комбінацію для приготування запіканки з куркою сатай і рисом, щоб зробити готування посеред тижня ще простішим. Рис — чудова основа для страв, яка допоможе зробити ваші страви ще смачнішими, і ця спокуслива запіканка на деку використовує цілий ряд продуманих і бюджетних інгредієнтів, щоб прикрасити буденний раціон.
Інгредієнти:
- 4 невеликих (по 250 г кожне) філе курячої грудки
- 500 г соусу Coles Satay Simmer Sauce
- Банка кокосового молока 165 мл
- 200 г (1 склянка) довгозернистого рису
- 40 г несоленого масла Coles Simply
- 200 г броколі, розділеної на маленькі суцвіття
- 1 червона цибулина, нарізана товстими скибками
- 1 морква, очищена, розрізана навпіл уздовж і нарізана по діагоналі
Готуємо: Крок 1
Розігрійте духовку до 180°C/160°C з конвекцією. Змішайте курку і 125 мл (1/2 склянки) соусу сатай у великій мисці.
Крок 2
Змішайте кокосове молоко, залишок соусу для тушкування і 125 мл (1/2 склянки) води у глечику. Рівномірно розподіліть рис по дну великої форми для запікання глибиною 6 см і розміром 20 х 27 см (розмір основи). Залийте кокосовою сумішшю. Накрийте форму фольгою і запікайте 40 хвилин.
Крок 3
Полийте рис у формі 125 мл (1/2 склянки) води, потім розпушіть рис виделкою. Зробіть на поверхні 4 заглиблення. Покладіть курку в заглиблення. Накрийте форму фольгою і запікайте 15 хвилин.
Крок 4
Тим часом розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте броколі, цибулю та моркву. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин або до м'якості.
Крок 5
Викладіть овочі навколо курки у формі. Запікайте 10 хвилин, потім подавайте до столу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!