Кабачковий торт – ніжний, але поживний літній смаколик
Порада, як зробити овочеву закуску, що вразить навіть ласунів

Кабачковий торт – ніжний, але поживний літній смаколик
Кабачковий торт – це несподівано смачно і дуже просто у приготуванні. Він підійде як до чаю, так і до легкого обіду. Завдяки ніжній текстурі кабачків, торт виходить соковитим, а завдяки прянощам – ароматним. Спробуйте цей рецепт, і кабачки вже не будуть для вас просто гарніром!
Інгредієнти:
- Кабачки — 3 середніх (приблизно 600 г)
- Яйця — 3 шт.
- Борошно — 100 г
- Олія (соняшникова або оливкова) — 100 мл
- Сіль — щіпка
- Горіхи (волоські або мигдаль) — 50 г (за бажанням)
Для соусу: - Майонез або сметана – 200 грамів
- Зелень
Приготування:
- Кабачки помийте, очистіть (за бажанням) і натріть на дрібній терці. Залиште на 10 хвилин, щоб вони пустили сік, потім відтисніть зайву вологу.
- В мисці збийте яйця з сіллю та спецями до легкого пінного стану. Додайте олію і добре перемішайте.
- Відтиснуті кабачки додайте до суміші, перемішайте. В окремій мисці просійте борошно з сіллю. Потроху введіть суху суміш у вологу, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Якщо любите, додайте горіхи. Суміш має вийти рідкою, консистенції сметани приблизно.
- На змазаній олією сковорідці випікайте коржі.
- Дайте коржам трохи охолонути, і починаймо формувати торт. Для цього кладемо на тарілку перший корж, змащуємо майонезом чи вершками. На другий можна покласти тонко нарізані кільця помідорів.
- Зверху прикрашаємо торт зеленню, горішками, помідорами чи тертим яйцем.
Смачного!
Цей кабачковий торт дуже ніжний і ароматний, він чудово підійде для літнього чаювання або як поживна закуска.
Раніше ми ділились рецептом запечених перців з сиром фета та м’ятою – смак літа у кожному шматочку.
Джерело:
META
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні