Лимон + часник + пармезан = паста, яка змінить ваше уявлення про смачну вечерю
Цей рецепт лимонної пасти настільки простий, що ви готуватимете його щотижня

Лимон + часник + пармезан = паста, яка змінить ваше уявлення про смачну вечерю/Фото: The CookieRookie
Сьогодні поділимося з вами надзвичайним рецептом лимонної пасти. Вона виглядає як страва з ресторану, а готується за 20 хвилин із 7 простих інгредієнтів. Без вершків, без метушні — лише неповторний вибуховий смак, який зробить цей рецепт вашим улюбленим для вечері.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 200 г спагеті або іншої довгої пасти (лінгвіні, фетучіні)
- 30 мл оливкової олії extra virgin
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1 ч. л. тертої цедри лимона (з 1 великого лимона)
- 30 мл свіжого лимонного соку
- 30 г тертого пармезану
- Сіль і чорний перець — на смак
- Петрушка — для подачі (за бажанням)
- 100 мл води з-під варіння пасти (для соусу)
Спосіб приготування
- У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть її та відваріть пасту до стану al dente (приблизно 8–10 хвилин). Злийте воду, залишивши 100 мл рідини для соусу.
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте часник і смажте 1–2 хвилини до золотистого кольору (не пересмажте).
- Додайте цедру лимона та лимонний сік, перемішайте. Потім додайте трохи води з-під пасти (приблизно 50 мл) і доведіть до легкого кипіння.
- Додайте відварену пасту до сковороди. Перемішайте, щоб соус рівномірно покрив макарони. За потреби додайте ще трохи води з-під пасти для більш кремової текстури.
- Додайте тертий пармезан, сіль і перець на смак. Добре перемішайте до утворення блискучого соусу.
- Розкладіть пасту по тарілках, посипте свіжою петрушкою та ще трохи пармезану зверху. Насолоджуйтеся!
Раніше ми писали про те, як приготувати салат, який освіжає краще лимонаду.
Джерело:
The Cookierookie
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні