Шоколадні шишки під снігом: легкий рецепт новорічного печива
Така краса, що аж шкода їсти

Простий рецепт новорічного десерту. Фото: YouTube Наташі Шакінко
Коли за вікном пролітає сніжок, у кімнаті сяють вогні на зеленій красуні, відразу звичайна атмосфера перетворюється на казкову. Але здається, щось бракує для новорічної ночі. Ми знаємо відповідь - це смачних красивих шишок, вкритих пудрою. Тож давайте готувати їх разом!
Інгредієнти:
- вершкове масло — 100 г
- цукрова пудра — 90 г
- рослинна олія — 50 мл
- яйце — 1 шт.
- борошно — 300г
- какао — 25 г
- розпушувач — 1/2 ч. л
- сіль — щіпка
Як готувати шишки:
- Відправляємо в миску розм'якшене масло, цукрову пудру і сіль, добре перемішуємо до однорідності. Додаємо яйце, олію і знову перемішуємо. В отриману масу вводимо какао і перемішуємо.
- До отриманої маси додаємо більшу частину борошна з розпушувачем, поступово вводимо борошно, що залишилося. На цьому етапі переходимо на заміс руками. Важливо врахувати, що борошна може піти трохи більше або менше.
- Отримуємо з вами м'яке тісто, що не липне до рук з характерним глянцем. Ховаємо його в кульок і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
- Час минув, отже дістаємо і формуємо овальні заготовки, злегка витягнуті до одного краю.
- Робимо в заготівлі глибокі насічки по діагоналі спочатку в одному, а потім в іншому напрямку, витримуючи приблизно однакову відстань. Злегка підрівнюємо шишки руками, щоб остаточно задати форму і перекладаємо на деко, застелене папером для випічки.
- Відправляємо шишки на випікання в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою, щоб отримати ефект снігу.
Смачного вам та родині!
Давайте не зупинятися на досягнутому й приготуємо зелену галявину на новорічний стіл - закуску "Гриби під шубою".
Також можете згадати смак дитинства, приготувавши тістечка "Картопля" за нашим рецептом.
Джерело:
YuoTube Наташа Шакинко
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні