ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Новорічний рецепт: як приготувати печиво-ялинку

Рецепти 10:56 - 20 грудня 2021

Цей десерт здивує не лише дітей, а й дорослих

Печево

Рецепт десерту-ялинки/Фото: Мелані Кейгл

Один із головних символів Нового року – ялинка. Святкова ялина надає особливого затишку та настрою. Шеф-кухар із США поділилася рецептом, який здивує навіть дорослих. Мелані Кейгл розповіла, як приготувати печиво-ялинку.

Інгредієнти для печива:

  • Розм'якшене вершкове масло – 1 склянка;
  • Цукровий пісок – 3/4 склянки;
  • Ваніль – 1 год.
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Інгредієнти для глазурі:

  • Цукрова пудра – 3 склянки;
  • Розм'якшене вершкове масло – 1\2 склянки;
  • Молоко – 3 ст.
  • Зелений харчовий барвник;
  • Ваніль – 1 год.
  • Посипання для прикраси.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 °С.
  2. У ємності змішайте цукор, вершкове масло, яйце і ваніль та збийте до пишної маси.
  3. В окремій мисці збийте борошно та розпушувач. Потім додайте цю суміш масляну суміш і змішайте її до однорідної консистенції.
  4. З тіста сформуйте печиво 3 різних розмірів. Найменші кульки мають поміститися у чайну ложку. Для формування середніх та великих кульок потрібно помістити тісто у 2 та 3 чайні ложки відповідно. З тіста має вийти 45 кульок – по 15 кожного розміру.
  5. Застеліть лист пергаментом і помістіть маленькі кульки. Щоб їх трохи розгладити, використовуйте склянку. Кульки середнього та великого розміру помістіть на інші листи та розкотіть. Печиво різного розміру слід випікати на різних аркушах, оскільки воно не випікатиметься з однаковою швидкістю.
  6. Випікайте, доки нижня частина печива не стане золотистою. Маленьке печиво потрібно тримати в духовці 4-6 хвилин, середні - 6-8 хвилин, а великі - 8-10 хвилин.
  7. Дістаньте печево і дайте йому охолонути.
  8. У мисці збийте вершкове масло|мастило| і цукрову пудру, ваніль, барвник, молоко.
  9. Використовуйте глазур, щоб "склеїти" печиво і зробити різдвяну ялинку. Намажте глазур на вершину більшого розміру печива, а зверху покладіть печиво середнього розміру. Те саме зробіть і із середнім печивом, маленьке печиво можна прикрасити зверху глазур'ю та посипанням.

Новорічне печиво готове! Смачного!

Раніше ми повідомляли, як приготувати шоколадні шишки під снігом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин