ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Французькі цибулеві ковбаски з карі

Рецепти 18:35 - 27 червня 2025

Сосиски з карі — це один із найпопулярніших бюджетних обідів

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Сосиски з карі — це один із найпопулярніших бюджетних обідів. Кухарі прагнули надати цій старій класиці нового вигляду — тож переосмислили найпопулярнішу версію, змінивши кілька інгредієнтів і додавши трохи овочів, щоб знизити вартість. Цей рецепт — чудовий спосіб урізноманітнити подачу сосисок: попри написи «з карі», страва досить ніжна, аби нею могли насолоджуватися діти (але якщо ви полюбляєте гостріше, безумовно, можете додати більше порошку карі за смаком).

Інгредієнти:

  • 190 г (1 склянка) кускусу
  • 250 мл (1 склянка) окропу
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 560 г — упаковка ковбасок-барбекю
  • 2 невеликі коричневі цибулини, нарізані тонкими півкільцями
  • 2 морквини, очищені, розрізані навпіл і нарізані товстими скибками по діагоналі
  • 2 стебла селери, очищені і нарізані товстими скибками
  • 2 зубчики часнику, розчавлені
  • 1 ст. л. м’якого порошку карі
  • 40 г — упаковка суміші для французького цибулевого супу
  • 150 г (1 склянка) замороженого горошку

Готуємо: Крок 1

Покладіть кускус у велику жаростійку миску. Додайте окріп. Перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин, або ж допоки рідина не вбереться повністю. Розпушіть зернятка виделкою. Приправте.

Крок 2

Тим часом розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажуйте ковбаски, перевертаючи, 5–6 хвилин, або допоки вони не підрум’яняться з усіх боків. Перекладіть на велику жаростійку тарілку. Залиште на 2 хвилини, аби трохи охололи. Наріжте ковбаски товстими скибками по діагоналі.

Крок 3

Додайте цибулю, моркву й селеру до сковороди. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин або доки цибуля не стане м’якою. Додайте часник та порошок карі. Готуйте, помішуючи, ще 1 хвилину або допоки не з’явиться аромат. Додайте супову суміш і 500 мл (2 склянки) води. Готуйте, помішуючи, поки не закипить. Додайте ковбаски і горошок, далі перемішуйте, поки страву не прогріється.

Крок 4

Подавайте ковбаски з карі та кускусом.

Простий рецепт французького цибулевого пирога без скоринки.

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин