Французькі цибулеві ковбаски з карі
Сосиски з карі — це один із найпопулярніших бюджетних обідів

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Сосиски з карі — це один із найпопулярніших бюджетних обідів. Кухарі прагнули надати цій старій класиці нового вигляду — тож переосмислили найпопулярнішу версію, змінивши кілька інгредієнтів і додавши трохи овочів, щоб знизити вартість. Цей рецепт — чудовий спосіб урізноманітнити подачу сосисок: попри написи «з карі», страва досить ніжна, аби нею могли насолоджуватися діти (але якщо ви полюбляєте гостріше, безумовно, можете додати більше порошку карі за смаком).
Інгредієнти:
- 190 г (1 склянка) кускусу
- 250 мл (1 склянка) окропу
- 1 ст. л. рослинної олії
- 560 г — упаковка ковбасок-барбекю
- 2 невеликі коричневі цибулини, нарізані тонкими півкільцями
- 2 морквини, очищені, розрізані навпіл і нарізані товстими скибками по діагоналі
- 2 стебла селери, очищені і нарізані товстими скибками
- 2 зубчики часнику, розчавлені
- 1 ст. л. м’якого порошку карі
- 40 г — упаковка суміші для французького цибулевого супу
- 150 г (1 склянка) замороженого горошку
Готуємо: Крок 1
Покладіть кускус у велику жаростійку миску. Додайте окріп. Перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин, або ж допоки рідина не вбереться повністю. Розпушіть зернятка виделкою. Приправте.
Крок 2
Тим часом розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажуйте ковбаски, перевертаючи, 5–6 хвилин, або допоки вони не підрум’яняться з усіх боків. Перекладіть на велику жаростійку тарілку. Залиште на 2 хвилини, аби трохи охололи. Наріжте ковбаски товстими скибками по діагоналі.
Крок 3
Додайте цибулю, моркву й селеру до сковороди. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин або доки цибуля не стане м’якою. Додайте часник та порошок карі. Готуйте, помішуючи, ще 1 хвилину або допоки не з’явиться аромат. Додайте супову суміш і 500 мл (2 склянки) води. Готуйте, помішуючи, поки не закипить. Додайте ковбаски і горошок, далі перемішуйте, поки страву не прогріється.
Крок 4
Подавайте ковбаски з карі та кускусом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!