Спробуйте "Шварцвальд" по-новому: рецепт ніжних вишневих пончиків, що тануть у роті
Відчуйте смак легендарного торта у абсолютно новому форматі

Вишневі пончики "Шварцвальд": легендарний смак у кожному шматочку/Фото: кадр з відео Natashas Kitchen
Відчуйте смак легендарного торта "Шварцвальд" у абсолютно новому форматі! Ці вишневі пончики – це справжня феєрія смаку: ніжні, пухкі, з соковитою вишневою начинкою та нотками шоколаду.
Забудьте про складні коржі та креми – тепер улюблений десерт можна приготувати швидко та без зайвого клопоту. Вони ідеально підходять для затишних вечірок, недільних сніданків чи просто як солодкий комплімент собі та близьким.
Рецепт пончиків "Шварцвальд": інгредієнти
Для тіста:
- 250 г борошна
- 50 г цукрової пудри плюс 100 г для посипання
- 5 г сухих дріжджів
- 2 яйця
- 60 г розтопленого масла,
- 2 літри соняшникової олії
- 200 г вишневого варення
- 100 мл збитих вершків
Для глазурі:
- 100 г цукрової пудри, просіяної
- 2 ст. л. какао-порошку, просіяного
- 50 г шоколаду
- свіжа вишня (за бажанням)
Спосіб приготування пончиків "Шварцвальд":
- Змішайте борошно, цукор, дріжджі, яйця і 125 мл теплої води. Розмішуйте протягом 5 хвилин, поки тісто не стане дуже м'яким.
- Залиште тісто на хвилину або дві в міксері або мисці, поки ви розтоплюєте масло, потім знову запустіть міксер і акуратно додайте розтоплене масло тонкою цівкою. Ретельно перемішуйте ще 5 хвилин, поки тісто не стане блискучим, гладким і еластичним і не відставатиме від стінок миски.
- Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин, поки тісто не збільшиться приблизно вдвічі. Після того, як тісто підійде, вийміть його з миски, покладіть на злегка посипану борошном поверхню і місіть протягом 2 хвилин. Покладіть тісто назад у миску і накрийте харчовою плівкою, потім охолодіть у холодильнику протягом ночі.
- Наступного дня дістаньте тісто з холодильника і розріжте на 10 рівних частин, трохи вимісіть кожну і надайте їй форму кружечків. Викладіть на злегка посипане борошном деко на великій відстані один від одного, потім знову накрийте злегка змащеною олією харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1-2 години, щоб тісто піднялося, поки воно не збільшиться приблизно вдвічі.
- Налийте олію у велику каструлю, заповнюючи її приблизно наполовину, потім нагрійте до 170 °C за допомогою термометра або до того моменту, коли невеликий шматочок хліба стане блідо-золотистим за 30 секунд.
- Покладіть 100 г цукру в миску, готову до посипання, потім акуратно помістіть пампушки в гарячу олію за допомогою шумівки групами по 2-3 штуки й обсмажте по 2 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Вийміть за допомогою шумівки і покладіть прямо в миску з цукром, перемішайте, щоб покрити, потім розкладіть на решітці для охолодження.
- Поки пончики остигають, покладіть вишневий джем в один кондитерський мішок, а збиті вершки - в інший і зробіть отвір діаметром 1 см на кінці кожного мішечка.
- Візьміть охолоджений пончик і зробіть невеликий надріз гострим ножем з одного боку, до самого центру пончика. Тепер візьміть чайну ложку і вставте її в отвір, поки чашечка ложки не досягне центру, потім поверніть чайну ложку на 360 градусів і витягніть серединку тіста; викиньте.
- Візьміть кондитерський мішок із джемом і видавіть у центр приблизно 1 ст. л. джему, потім зробіть те саме з кремом, переконавшись, що пампушки пишні й повні начинки. Покладіть їх назад на решітку для охолодження.
- Покладіть інгредієнти для глазурі в невелику миску з 2-3 столовими ложками води та добре перемішайте, доки глазур не стане густою та блискучою і не покриє зворотний бік чайної ложки. Полийте кожен пончик 1 столовою ложкою глазурі щільним зигзагоподібним візерунком. Потім за допомогою картоплечистки натріть тонку стружку простого шоколаду з боку плитки на тарілку. За допомогою чайної ложки посипте стружкою пончики. Подавайте зі свіжою вишнею (за бажанням).
Шукаєте десерт, що вразить своєю елегантністю, але не вимагатиме годин на кухні? Тоді зустрічайте вишневий клафуті! Хоча його назва звучить вишукано й навіть трохи екзотично, не дайте себе ввести в оману — цей французький шедевр напрочуд простий у приготуванні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!