Ось так пахне літо! Найпростіший чорничний десерт
Готується за 20 хвилин з найпростіших інгредієнтів

Ось так пахне літо! Найпростіший чорничний десерт / Фото: unsplash
Цей простий бісквітний пиріг з чорницею – саме те, що треба, коли хочеться чогось домашнього, солодкого і без зайвих клопотів. Він готується близько двадцяти хвилин, вимагає мінімум зусиль, а як результат – ніжний, соковитий і ароматний десерт, який підкорить з першого шматочка. Ідеально підходить як для буденного чаювання, так і для святкового столу. Особливо смачно смакує зі склянкою холодного молока або чашкою кави!
Інгредієнти
- 1/4 склянки свіжої або замороженої чорниці
- 240 г борошна
- 250 г цукру
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 великих яйця кімнатної температури
- 1 склянка молока
- 1/2 склянки олії
- натерта цедра лимона
Покрокова інструкція:
- Розігрійте духовку до 175°C. Застеліть форму для випікання пергаментним папером, змастіть його.
- У невеликій мисці змішайте чорницю з 1 столовою ложкою борошна.
- У великій мисці збийте разом решту борошна, цукор, розпушувач, харчову соду та сіль. Додайте яйця, молоко, олію та цедру лимона до борошняної суміші. Перемішуйте до однорідності.
- Вилийте тісто у підготовлену форму для випікання. Викладіть зверху чорницю та рівномірно посипте рештою цукру.
- Випікайте корж, поки краї не стануть золотисто-коричневими, а зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
- Дайте коржу охолонути у формі протягом години, а згодом наріжте та подавайте. Смачного!
Овочі в десерті? Спробуйте цей ніжний кабачковий пиріг з цитрусовою ноткою
Джерело:
Simply recipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні