ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ризото з грибами, як у ресторані: секрети ідеального рецепта

Рецепти 16:52 - 06 квітня 2025

Секрет шовковистого ризото в терплячому помішуванні

 Ризотто с грибами, как в ресторане: секреты идеального рецепта

Ризото с грибами/Фото: AI

Це класичне ризото з грибами — страва, яка завжди виглядає елегантно та смакує бездоганно. Завдяки простим інгредієнтам і техніці мантека́тури, ви можете приготувати це ніжне, кремове та ароматне ризото, яке не поступатиметься ресторанному. Всього кілька кроків — і ваша кухня перетвориться на справжній гастрономічний рай!

Інгредієнти:

  • 300 г рису для ризото (арборіо, карнаролі або віалоне нано).
  • 1 л гарячого курячого або овочевого бульйону.
  • 1 невелика цибулина.
  • 3 зубчики часнику.
  • Гілочка тим’яну.
  • 2 ст. л. оливкової олії або вершкового масла.
  • 100 мл сухого білого вина (за бажанням).
  • 50 г вершкового масла (для мантека́тури).
  • 50–70 г тертого пармезану.
  • 100 мл вершків (10–20%).
  • Сіль за смаком

Як приготувати:

  1. Обсмажуємо гриби на оливковій олії до золотистої скоринки.
  2. Додаємо нарізану цибулю, часник та тим’ян, і смажимо до ароматності.
  3. Висипаємо рис (не промивати) і обсмажуємо його 1-2 хвилини.
  4. Поступово додаємо гарячий бульйон, по два черпаки за раз, постійно помішуючи, поки рідина не випарується. Повторюємо цей крок, поки рис не стане аль-денте.
  5. Коли рис майже готовий, додаємо вершки, сіль, тертий пармезан і вершкове масло.
  6. Доводимо до легкого кипіння, потім знімаємо з вогню.

Смажена курка з рисом та овочами: готується всього 10 хвилин.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин