ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Класична паска з родзинками: рецепт наших предків

Рецепти 07:00 - 05 квітня 2025

Цей рецепт вимагає часу, але результат того безперечно вартий

Фото: rud.ua

Фото: rud.ua

Класична паска з родзинками готується не так вже й складно.

Взагалі, рецепти на Великдень часто вирізняються легкістю, тому новачкам не важко буде приготувати до свята великодню випічку.

Інгредієнти

Для опари:

  • Молоко 3,2% - 0,5 мл.
  • Дріжджі “живі” - 50 г
  • Цукор - 1 ст.л
  • Борошно - 100 г

Для тіста:

  • Яйце - 4 шт
  • Жовток яєчний - 2 шт
  • Борошно - 1 кг
  • Сіль - 2 щіпки
  • Масло вершкове 82% - 200 г
  • Цукор - 300 г
  • Цукор ванільний - 2 пакетики
  • Родзинки сушені - 50 г
  • Цукати - 50 г
  • Цедра лимона - від 1 плоду

Рецепт

  1. Для опари молоко підігрійте до 35 градусів. Дріжджі розкришіть і додайте в молоко — вони мають повністю розчинитися. Потім засипте туди цукор і просіяне борошно. Перемішайте і дайте постояти в теплі 30 хвилин.
  2. Опара збільшиться в кілька разів, після чого можна додавати все борошно, суміш яєць із сіллю, цукром і жовтками. Залиште ще приблизно на 1 годину, краще довше.
  3. Розтопіть масло, влийте в тісто, туди ж відправте попередньо залиті окропом родзинки, ванільний цукор і цукати. Наприкінці притрусіть цедрою і замісіть тісто до м'якості та еластичності.
  4. Форму для пасочки потрібно змастити олією, а тісто — перекласти в миску, накрити й дати йому постояти ще годину.
  5. Після цього обімніть його, скрутіть у кулю і викладіть на дно форми. Воно має в такому вигляді постояти ще 40 хвилин у теплі.
  6. Випікати потрібно у вже розігрітій духовці за 170 градусів від 30 до 50 хвилин. Час регулюйте за допомогою дерев'яної шпажки — вона має виходити сухою.

Наприкінці вам залишиться лише прикрасити її глазур'ю та присипкою.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в червоний колір за допомогою звичайного цибулевого лушпиння.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин