Класична паска з родзинками: рецепт наших предків
Цей рецепт вимагає часу, але результат того безперечно вартий

Фото: rud.ua
Класична паска з родзинками готується не так вже й складно.
Взагалі, рецепти на Великдень часто вирізняються легкістю, тому новачкам не важко буде приготувати до свята великодню випічку.
Інгредієнти
Для опари:
- Молоко 3,2% - 0,5 мл.
- Дріжджі “живі” - 50 г
- Цукор - 1 ст.л
- Борошно - 100 г
Для тіста:
- Яйце - 4 шт
- Жовток яєчний - 2 шт
- Борошно - 1 кг
- Сіль - 2 щіпки
- Масло вершкове 82% - 200 г
- Цукор - 300 г
- Цукор ванільний - 2 пакетики
- Родзинки сушені - 50 г
- Цукати - 50 г
- Цедра лимона - від 1 плоду
Рецепт
- Для опари молоко підігрійте до 35 градусів. Дріжджі розкришіть і додайте в молоко — вони мають повністю розчинитися. Потім засипте туди цукор і просіяне борошно. Перемішайте і дайте постояти в теплі 30 хвилин.
- Опара збільшиться в кілька разів, після чого можна додавати все борошно, суміш яєць із сіллю, цукром і жовтками. Залиште ще приблизно на 1 годину, краще довше.
- Розтопіть масло, влийте в тісто, туди ж відправте попередньо залиті окропом родзинки, ванільний цукор і цукати. Наприкінці притрусіть цедрою і замісіть тісто до м'якості та еластичності.
- Форму для пасочки потрібно змастити олією, а тісто — перекласти в миску, накрити й дати йому постояти ще годину.
- Після цього обімніть його, скрутіть у кулю і викладіть на дно форми. Воно має в такому вигляді постояти ще 40 хвилин у теплі.
- Випікати потрібно у вже розігрітій духовці за 170 градусів від 30 до 50 хвилин. Час регулюйте за допомогою дерев'яної шпажки — вона має виходити сухою.
Наприкінці вам залишиться лише прикрасити її глазур'ю та присипкою.
Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в червоний колір за допомогою звичайного цибулевого лушпиння.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні