Голубці в томатно-сметанному соусі: старовинний рецепт популярної страви
Пропонуємо дізнатися старовинний рецепт голубців у томатно-сметанному соусі

Старовинний рецепт голубців/Фото: Unsplash
Приготувати смачні голубці у томатно-сметанному соусі досить просто, однак потрібно знати секрети, якими користувалися наші бабусі. Якщо все зробити правильно, страва вийде ніжною та дуже смачною. Пропонуємо дізнатися, як готувати голубці у сметанному соусі за старовинним рецептом.
Читайте також: надзвичайно тонкі млинці на окропі за 30 хвилин
Які інгредієнти знадобляться для голубців
- капуста
- вода
- рис круглий - 1 стакан
- сіль за смаком
- рослинна олія
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- морковка - 1 шт.
- лавровий лист - 2 шт.
- часник - 2 шт.
- томатна паста - 1 стакан
- сік або узвар з капусти
- сметана - 1 стакан
- борошно - 1 ст. л.
- томатний бульйон
- мелений перець
Що знадобиться для фаршу
- яловичина
- свинина
- ріпчаста цибуля
- панірувальні сухарі
- смажена цибуля та морква
- сіль
- мелений перець
Як приготувати голубці за старовинним рецептом
- Капусту позбавте від качана та опустіть в окріп, щоб зварити.
- Зваріть круглий рис, а в кінці посоліть.
- Подрібніть цибулю та натріть моркву. На розігріту сковороду налийте олії та посмажте подрібнені овочі.
- Наріжте свинину та яловичину на шматки, пропускайте їх через м'ясорубку, додаючи цибулю.
- Додайте до фаршу рис. Перемішайте.
- Поставте каструлю на газ і висипте зажарку, що залишилася.
- Із звареного капустяного листа видаліть тверду прожилку, можна використовувати кухонний молоток.
- Сформуйте голубці і складіть їх у велику посудину.
- Залийте томатним бульйоном і додайте узвар з капусти.
- Посоліть, доведіть до кипіння, скрутіть газ на мінімум і тушкуйте протягом 40 хвилин.
- Окремо змішайте борошно та сметану. Додайте рідину із голубців і вилийте цей соус у страву.
- Додайте чорний перець. Перед подачею можна полити сметаною. Смачного!
Раніше ми писали, як варити рис на гарнір і для ролів. Розповідаємо, як розрізняти види рису, дотримуватися пропорцій та кількість часу варіння.
Джерело:
МЕТА
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні