ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Голубці в томатно-сметанному соусі: старовинний рецепт популярної страви

Рецепти 11:56 - 22 лютого 2022

Пропонуємо дізнатися старовинний рецепт голубців у томатно-сметанному соусі

Голубці в томатно-сметанному соусі: старовинний рецепт популярної страви

Старовинний рецепт голубців/Фото: Unsplash

Приготувати смачні голубці у томатно-сметанному соусі досить просто, однак потрібно знати секрети, якими користувалися наші бабусі. Якщо все зробити правильно, страва вийде ніжною та дуже смачною. Пропонуємо дізнатися, як готувати голубці у сметанному соусі за старовинним рецептом.

Читайте також: надзвичайно тонкі млинці на окропі за 30 хвилин

Які інгредієнти знадобляться для голубців

  • капуста
  • вода
  • рис круглий - 1 стакан
  • сіль за смаком
  • рослинна олія
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • морковка - 1 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • часник - 2 шт.
  • томатна паста - 1 стакан
  • сік або узвар з капусти
  • сметана - 1 стакан
  • борошно - 1 ст. л.
  • томатний бульйон
  • мелений перець

Що знадобиться для фаршу

  • яловичина
  • свинина
  • ріпчаста цибуля
  • панірувальні сухарі
  • смажена цибуля та морква
  • сіль
  • мелений перець

Як приготувати голубці за старовинним рецептом

  1. Капусту позбавте від качана та опустіть в окріп, щоб зварити.
  2. Зваріть круглий рис, а в кінці посоліть.
  3. Подрібніть цибулю та натріть моркву. На розігріту сковороду налийте олії та посмажте подрібнені овочі.
  4. Наріжте свинину та яловичину на шматки, пропускайте їх через м'ясорубку, додаючи цибулю.
  5. Додайте до фаршу рис. Перемішайте.
  6. Поставте каструлю на газ і висипте зажарку, що залишилася.
  7. Із звареного капустяного листа видаліть тверду прожилку, можна використовувати кухонний молоток.
  8. Сформуйте голубці і складіть їх у велику посудину.
  9. Залийте томатним бульйоном і додайте узвар з капусти.
  10. Посоліть, доведіть до кипіння, скрутіть газ на мінімум і тушкуйте протягом 40 хвилин.
  11. Окремо змішайте борошно та сметану. Додайте рідину із голубців і вилийте цей соус у страву.
  12. Додайте чорний перець. Перед подачею можна полити сметаною. Смачного!

Раніше ми писали, як варити рис на гарнір і для ролів. Розповідаємо, як розрізняти види рису, дотримуватися пропорцій та кількість часу варіння.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин