ПЛЯЦОК СНІКЕРС: готуйте обовʼязково!
Покроковий рецепт приготування ПЛЯЦОК СНІКЕРС

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін
ПЛЯЦОК СНІКЕРС він неймовірний, готуйте обовʼязково!
Оригінальний рецепт з ютубу пані Лесі Кравецької, щиро вдячна за цей перепис. Єдине що в арахісовий прошарок замість вареного згущеного молока я дала наповнювач «Іриску».
Що треба: Розмір бляхи: 36х28 см
(розрізати корж на два або як у мене - випекти два окремі коржі в меншій формі)
Шоколадний корж:
- борошно - 250 г;
- какао - 50 г;
- цукор - 300 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- сода - 7 г;
- сіль - 2 г;
- яйця - 2 шт;
- кефір - 260 г;
- олія - 60 мл;
- масло - 60 г;
- оцет 9% - 7 мл;
Арахісовий прошарок:
- підсмажений арахіс - 200-400 г;
- печиво хрустики з маком - 170 г;
- масло - 200 г;
- згущене молоко варене - 500 г
- коньяк - 15 мл;
Крем:
- молоко - 350 мл;
- цукор - 60 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- кукурудзяний крохмаль - 40 г;
- масло - 220 г;
Глазур:
- сметана - 60 г;
- масло - 100 г;
- цукор - 50 г;
- какао - 30 г;
Приготування:
Просіюємо борошно, какао, додаємо цукор, ванільний цукор, соду та сіль. Перемішуємо. Додаємо яйця, кефір, олію, мʼяке масло, оцет. Перемішуємо вінчиком або міксером на низьких оборотах до обʼєднання. Викладаємо в форму, випікаємо в розігрітій духовці при 160 градусах 25 хв. Охолодити, завернути в харчову плівку і в холодильник на кілька годин.
Арахісовий прошарок:
Змішуємо потовчене печиво і трохи подрібнений підсушений арахіс. Збиваємо масло кімнатної температури до світлої і пишної маси. Додати згущене молоко теж кімнатної температури (в мене іриска), додавати поступово, по ложці, продовжуючи збивати до обʼєднання продуктів. Додати печиво з арахісом, коньяк і перемішати.
Крем:
В сотейник кладемо молоко, цукор, ванільний цукор, крохмаль, перемішуємо. Ставимо на вогонь і помішуючи варимо на маленькому вогні до густоти. Накрити плівкою і до вистигання. Збити масло кімн.темп. до пишного і світлого стану, по ложці додавати крем продовжуючи збивати до обʼєднання.
Збираємо торт: корж, крем (половина), арахісова маса, решта крему, корж. Зверху глазурʼю.
Глазур: в сотейник всі інгредієнти, ставимо на малий вогонь, помішуємо і після появи першого закипання варимо 1 хв.
Поливаємо гарячим холодний торт. Ставимо в холодильник на ніч. Смачного
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!