ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Закарпатська солена паска — традиційний смак для святкового Великодня

Рецепти 20:01 - 06 квітня 2025

Рецепт простий, а результат — вразить кожного

Закарпатська солена паска — традиційний смак для святкового Великодня

Закарпатська солена паска/Фото: AI

Ця солена паска — справжній смак Великодня. Завдяки живим дріжджам та ніжному тісту, вона виходить неймовірно пухкою та ароматною. Ідеальний вибір для святкового столу, що поєднує традиційний рецепт з автентичним колоритом Закарпаття.

Для приготування тіста на 2 форми по 350 г потрібно:

  • 120 г теплого молока.
  • 120 г теплої води.
  • 15 г живих дріжджів.
  • 1 яйце.
  • 450–500 г борошна.
  • 2 ст. л. цукру.
  • 1 ч. л. солі.
  • ½ ч. л. паприки.
  • 40 г м’якого масла.

Приготування:

Для опари:

Змішуємо молоко, воду, ложку цукру, дріжджі та трохи борошна. Залишаємо на 15–20 хвилин для бродіння.

Для тіста:

  1. Додаємо до опари решту інгредієнтів і замішуємо м’яке, трохи липке тісто.
  2. Накриваємо і залишаємо на годину в теплому місці для підйому.
  3. Ділимо тісто на потрібну кількість частин.
  4. Кожну частину добре округляємо та викладаємо в форми. Даємо ще 20 хвилин для підйому. Робимо прикраси.
  5. Змащуємо паску жовтком з молоком.
  6. Випікаємо при 180°C близько 25–30 хвилин на режимі верх/низ.

Подивіться, як легко приготувати домашні ароматні пасочки, навіть якщо робите це вперше: відеорецепт.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин