Закарпатська солена паска — традиційний смак для святкового Великодня
Рецепт простий, а результат — вразить кожного

Закарпатська солена паска/Фото: AI
Ця солена паска — справжній смак Великодня. Завдяки живим дріжджам та ніжному тісту, вона виходить неймовірно пухкою та ароматною. Ідеальний вибір для святкового столу, що поєднує традиційний рецепт з автентичним колоритом Закарпаття.
Для приготування тіста на 2 форми по 350 г потрібно:
- 120 г теплого молока.
- 120 г теплої води.
- 15 г живих дріжджів.
- 1 яйце.
- 450–500 г борошна.
- 2 ст. л. цукру.
- 1 ч. л. солі.
- ½ ч. л. паприки.
- 40 г м’якого масла.
Приготування:
Для опари:
Змішуємо молоко, воду, ложку цукру, дріжджі та трохи борошна. Залишаємо на 15–20 хвилин для бродіння.
Для тіста:
- Додаємо до опари решту інгредієнтів і замішуємо м’яке, трохи липке тісто.
- Накриваємо і залишаємо на годину в теплому місці для підйому.
- Ділимо тісто на потрібну кількість частин.
- Кожну частину добре округляємо та викладаємо в форми. Даємо ще 20 хвилин для підйому. Робимо прикраси.
- Змащуємо паску жовтком з молоком.
- Випікаємо при 180°C близько 25–30 хвилин на режимі верх/низ.
Подивіться, як легко приготувати домашні ароматні пасочки, навіть якщо робите це вперше: відеорецепт.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні