Ніжна та дієтична: рецепт курячої буженини без духовки
Буженину з курки можна подати як холодну закуску, як основу для супу або зробити з неї бутерброди

Рецепт курячої буженини без духовки / Фото: скріншот з відео
Буженина з курки - дуже смачний та дієтичний спосіб приготування курячого філе. Її можна подати як холодну закуску, як основу для супу або зробити з неї бутерброди.
Куряча буженина: інгредієнти
- Куряча грудка – 1 кг
- Часник – 4 зубчики
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Орегано – щіпка
- Перець чилі мелений – щіпка
Спосіб приготування курячої буженини:
- Часник нарізати гострими шматочками і нашпигувати курячі грудки.
- Всі спеції змішати, залити соєвим соусом і оливковою олією – перемішати до однорідності. В отриманій суміші обваляти курку з усіх боків. Потім додатково втерти спеції в м'ясо.
- Перекласти кожну курячу грудку в окремий пакет для запікання або в звичайний пакет та щільно зав'язати. Прибрати м'ясо в холодильник на 4-6 годин, щоб воно ретельно промаринувалося.
- М'ясо в пакеті викласти в каструлю. Залити холодною водою, щоб вона покрила все м'ясо. Довести воду до кипіння і варити грудку 30 хвилин. Потім перевернути м'ясо на іншу сторону і варити ще 20 хвилин.
- Дістати буженину з пакета і охолодити перед вживанням.
Нагадаємо, раніше українский шеф-кухар Сергій Поканевич поділився своїм рецептом, як зберігати м’ясо без холодильника.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні