ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запашні та гострі: покроковий рецепт котлет із соусом чилі

Рецепти 11:52 - 08 листопада 2022

Страва чудово поєднується з гарячими коржиками й овочевим гарніром

Запашні та гострі: покроковий рецепт котлет із соусом чилі

Проста та смачна страва: готуємо котлети із соусом чилі/Фото: Pinterest

Котлети із соусом чилі чудово підійдуть для тих, хто полюбляє гостре. Смак вас приємно здивує.

Котлети із соусом чилі: інгредієнти

Основні

  • М'ясо — 800 г
  • Яйця — 2 шт
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Зубчики часнику — 2 шт
  • Скибочки білого хліба — 4 шт
  • Молоко — 200 мл
  • Твердий сир — 80 г
  • Соняшникова олія — 40 мл
  • Сіль, перець — за смаком

Для соусу чилі

  • Перець чилі — 4 шт
  • Зубчики часнику — 3 шт
  • Лимон — 2 шт
  • Цукор — 100 г
  • Зелень — за смаком

Як приготувати котлети із соусом чилі

  1. Замочіть скибочки хліба у молоці на 10 хвилин. Наріжте м'ясо шматочками. Очистіть часник та ріпчасту цибулю. Натріть твердий сир на тертці.
  2. Пропустіть через м'ясорубку шматочки м'яса, хліб, цибулю та часник.
  3. Додайте яйця, тертий сир, сіль, перець та добре перемішайте. Покладіть масу в холодильник на 30 хвилин.
  4. Помийте перці чилі та видаліть серцевину й плодоніжки. Відтисніть з лимонів сік.
  5. Покладіть у чашу блендера перець, лимонний сік, часник, цукор та зелень. Подрібніть до однорідності. Перекладіть у тарілку для соусу.
  6. Дістаньте фарш та сформуйте котлети. Розігрійте на сковорідці соняшникову олію та обсмажте котлети з двох боків до скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожної сторони). Накрийте кришкою та тушкуйте 10-15 хвилин. Подавайте гарячі котлети із соусом чилі. Смачного!

Раніше ми писали рецепт запеченого сала з часником.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин