Запашні та гострі: покроковий рецепт котлет із соусом чилі
Страва чудово поєднується з гарячими коржиками й овочевим гарніром

Проста та смачна страва: готуємо котлети із соусом чилі/Фото: Pinterest
Котлети із соусом чилі чудово підійдуть для тих, хто полюбляє гостре. Смак вас приємно здивує.
Котлети із соусом чилі: інгредієнти
Основні
- М'ясо — 800 г
- Яйця — 2 шт
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Зубчики часнику — 2 шт
- Скибочки білого хліба — 4 шт
- Молоко — 200 мл
- Твердий сир — 80 г
- Соняшникова олія — 40 мл
- Сіль, перець — за смаком
Для соусу чилі
- Перець чилі — 4 шт
- Зубчики часнику — 3 шт
- Лимон — 2 шт
- Цукор — 100 г
- Зелень — за смаком
Як приготувати котлети із соусом чилі
- Замочіть скибочки хліба у молоці на 10 хвилин. Наріжте м'ясо шматочками. Очистіть часник та ріпчасту цибулю. Натріть твердий сир на тертці.
- Пропустіть через м'ясорубку шматочки м'яса, хліб, цибулю та часник.
- Додайте яйця, тертий сир, сіль, перець та добре перемішайте. Покладіть масу в холодильник на 30 хвилин.
- Помийте перці чилі та видаліть серцевину й плодоніжки. Відтисніть з лимонів сік.
- Покладіть у чашу блендера перець, лимонний сік, часник, цукор та зелень. Подрібніть до однорідності. Перекладіть у тарілку для соусу.
- Дістаньте фарш та сформуйте котлети. Розігрійте на сковорідці соняшникову олію та обсмажте котлети з двох боків до скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожної сторони). Накрийте кришкою та тушкуйте 10-15 хвилин. Подавайте гарячі котлети із соусом чилі. Смачного!
Раніше ми писали рецепт запеченого сала з часником.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні