Можна зберігати кілька місяців: рецепт польської ковбаси у банці
Ковбасу можна робити зі свинини, курятини або яловичини

Рецепт польської ковбаси у банці / Фото: Скріншот з відео
Ковбаса - це найпопулярніший продукт для швидкого перекусу або доповнення до гарніру. Ковбасу у банці, відому в Польщі як kiełbasa w słoikach, роблять зі свинини, але м’ясо можна замінити на куряче або яловиче.
Завдяки нагріванню ковбаси всередині банки її можна зберігати кілька місяців.
Ковбаса у банці: інгредієнти
- Свиняча підчеревина – 250 г
- Свинячий ошийок – 250 г
- Свиняча лопатка – 250 г
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 4 зубчики
- Вода – 200 мл
- Желатин – 50 г
- Сіль – 15 г
- Перець чорний мелений – 2 г
- Приправа до м'яса – 5 г
Спосіб приготування польської ковбаси у банці:
- М’ясо помийте, наріжте шматками. Часник і цибулю очистьте, розріжте на кілька частин. Пропустіть все через м’ясорубку, додайте спеції, сіль та перець. Добре вимішайте і вибийте фарш. Покладіть у холодильник на 6-8 годин.
- Воду нагрійте, розчиніть в ній желатин. Влийте розчин до м’яса і швидко перемішайте.
- Розкладіть м’ясо у чисті стерилізовані півлітрові банки, заповнюючи їх на 3/4. Закрутіть кришки, поставте в каструлю з водою, яка доходить майже до горла банки, і кип’ятіть 70-80 хвилин.
Домашня тушонка завжди рятує у непередбачуваних ситуаціях. Її можна використати для супу або ж як повноцінну страву. Пропонуємо рецепт тушонки з курячого м'яса.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні