ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Можна зберігати кілька місяців: рецепт польської ковбаси у банці

Рецепти 09:02 - 14 листопада 2022

Ковбасу можна робити зі свинини, курятини або яловичини

Можна зберігати кілька місяців: рецепт польської ковбаси у банці

Рецепт польської ковбаси у банці / Фото: Скріншот з відео

Ковбаса - це найпопулярніший продукт для швидкого перекусу або доповнення до гарніру. Ковбасу у банці, відому в Польщі як kiełbasa w słoikach, роблять зі свинини, але м’ясо можна замінити на куряче або яловиче.

Завдяки нагріванню ковбаси всередині банки її можна зберігати кілька місяців.

Ковбаса у банці: інгредієнти

  • Свиняча підчеревина – 250 г
  • Свинячий ошийок – 250 г
  • Свиняча лопатка – 250 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 4 зубчики
  • Вода – 200 мл
  • Желатин – 50 г
  • Сіль – 15 г
  • Перець чорний мелений – 2 г
  • Приправа до м'яса – 5 г

Спосіб приготування польської ковбаси у банці:

  1. М’ясо помийте, наріжте шматками. Часник і цибулю очистьте, розріжте на кілька частин. Пропустіть все через м’ясорубку, додайте спеції, сіль та перець. Добре вимішайте і вибийте фарш. Покладіть у холодильник на 6-8 годин.
  2. Воду нагрійте, розчиніть в ній желатин. Влийте розчин до м’яса і швидко перемішайте.
  3. Розкладіть м’ясо у чисті стерилізовані півлітрові банки, заповнюючи їх на 3/4. Закрутіть кришки, поставте в каструлю з водою, яка доходить майже до горла банки, і кип’ятіть 70-80 хвилин.

Домашня тушонка завжди рятує у непередбачуваних ситуаціях. Її можна використати для супу або ж як повноцінну страву. Пропонуємо рецепт тушонки з курячого м'яса.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин