Салат для гурманів-екстремалів з грильованими баклажанами та чилі
Готується неочікувано легко!

Салат для гурманів-екстремалів з грильованими баклажанами та чилі/Фото: przepisy.pl
Грільовані баклажани набувають неймовірно ніжної, майже кремової текстури. А ще в них з’являється легкий димний аромат. Чилі додає пікантну гостроту, яка не обпалює, а лише м'яко розігріває рецептори.
Салат містить багато вітамінів та мінералів. Зокрема, баклажан є джерелом антиоксидантів та клітковини. Чилі ж прискорює метаболізм та спалює калорії. А ще він містить багато вітаміну С та має протизапальні властивості.
Що треба:
- баклажан - 2 штуки
- італійська заправка для салату - 2 упаковки
- оливкова олія - 10 ложок
- свіжий коріандр - 1 пучок
- перець чилі - 0,2 штуки
- сіль - 1 чайна ложка
- вода - 6 ложок
Приготування:
Змішайте заправку для салату із 6 столовими ложками води та такою ж кількістю оливкової олії. Наріжте помиті баклажани досить товстими скибочками або пів скибочками, посипте невеликою кількістю солі та залиште на кілька хвилин, поки вони пустять сік. Витріть паперовим рушником.
Потім змастіть обидві сторони оливковою олією та обсмажте на сковороді-гриль. Перекладіть у миску.
Дрібно наріжте перець і кінзу та додайте до баклажанів. Полийте все приготованим соусом, перемішайте та перекладіть у салатницю.
Подавати салат можна як самостійну страву або з м’ясом, рибою, гарніром з рису, кус-кусу чи булгуру. Він також смакує у складі мезе поряд з хумусом, фетою та оливками і буде доречним до спагеті.
Раніше ми писали, як приготувати курячі шашлички з персиком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!