Великоднє меню не обійдеться без цієї страви: готуємо м'ясо в духовці
А готовність легко перевірити зубочисткою. Якщо рідина на ній стала прозорою, значить можна діставати

Фото: Freepik
Запечене м'ясо в духовці вважається однією з найпростіших страв, які тільки можна приготувати на Великдень.
Достатньо лише підготувати вирізку, натерти часником і спеціями, а потім відправити у форму і запікати. Усе дуже легко.
Інгредієнти
- Вирізка свиняча - 2 кг
- Сіль - 1 ст.л
- Головка часнику - 1 шт
- Лавровий лист - 3 шт
- Набір спецій для м'яса
Рецепт
- Промийте м'ясо гарненько в холодній воді. Очистіть часник і тонко наріжте частину, а решту — якомога дрібніше, щоб натирати зверху вирізку.
- Не забудьте посолити, а потім зробіть проколи приблизно до середини та начиняйте часником.
- Зверху натріть його часником і всю поверхню притрусіть спеціальними приправами для м'яса, щоб було смачніше. Бажано не шкодувати спецій.
- Перекладіть у форму, накрийте і дайте йому постояти 4 години в прохолодному місці.
- Запікайте за 200 градусів близько 2 годин на нижньому рівні духової шафи.
Раніше ми знайшли рецепт глазурі для паски, яка не обсипається.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні