Класична пухка паска до свят. Простий покроковий рецепт від фудблогерки
Ідеальний рецепт для тих, хто хоче порадувати близьких домашньою пасочкою

Класична пухка паска до свят / Фото: Bing
В інтернеті можна знайти безліч рецептів пасочок до Великодня, однак, з деякими може вийти, як в жарті: “очікування/реальність”. Ми ділимось перевіреним простим рецептом від фудблогерки Іриски Дімітрової, за яким ваші пасочки будуть неймовірно пухкі та смачні.
Інгредієнти:
Для опари:
- 150 мл молока
- 1 ст л цукру
- 25 г дріжджів “Духмяна Хата”
- 3-4 ст л борошна
Тісто:
- 3 яйця
- 180 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 100 г сметани (20%)
- 100 г вершкового масла
- цедра одного лимона
- ~550 г борошна
- 130 г родзинок
Приготування:
- Готуємо опару. До теплого молока додаємо цукор, дріжджі «Духмяна Хата» і борошно. Перемішуємо і залишаємо опару піднятися в теплому місці.
- До яєць додаємо цукор, ванільний цукор трішки збиваємо. Додаємо сметану, розтоплене вершкове масло і цедру лимону.
- Обережно вводимо піднявшуся опару, а потім у декілька етапів додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо тісто на столі 5 — 7 хвилин.
- Накриваємо плівкою, рушником і залишаємо на 1 — 1,5 години піднятися в теплому місці. Тісто має збільшитися в об’ємі у 2-3 рази. Обминаємо і даємо піднятися ще раз.
- Родзинки заливаємо окропом на 5—10 хвилин, зливаємо воду і просушуємо паперовим рушником.
- Вводимо родзинки в тісто і розкладаємо його по формам, менше ніж на половину форми. Накриваємо з тістом плівкою, рушником і залишаємо на 30 — 40 хв піднятися.
- З цієї кількості інгредієнтів виходить 3 паски діаметром 9 см та 1 паска діаметром 11 см.
- Випікаємо при температурі 180 ° 30 — 35 хвилин, готовність можна перевірити шпажкою.
Смачного!
Раніше ми писали, як легко приготувати домашні ароматні пасочки, навіть якщо робите це вперше.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні