На вигляд, як красива мозаїка: рецепт фруктового кексу для свят
Випічку зручно нарізати ножем із зубчастим краєм

Покроковий рецепт фруктового кексу родом з Англії/Фото: Pinterest
Ця солодка випічка ідеально підійде для зимових свят. Фруктовий кекс щільний та за виглядом нагадує мозаїку. У кожному шматочку ви будете відчувати смачні сухофрукти та горіхи.
Фруктовий кекс: інгредієнти
- Харчова сода — 1 ч.л
- Сметана 30% — 235 г
- Фінік — 130 г
- Родзинки — 280 г
- В'ялена вишня — 75 г
- Очищені волоські горіхи — 100 г
- Пшеничне борошно — 260 г
- Вершкове масло — 115 г
- Цукор — 200 г
- Яйця — 1 шт
- Цедра апельсина — 30 г
- Сіль — 1 ч.л
- Коньяк — 60 мл
Як приготувати фруктовий кекс
- Розігрійте духовку до 160 градусів. Застеліть форму для хліба змащеним пергаментним папером, який попередньо вирізали.
- Змішайте соду, сметану та відставте їх.
- Подрібніть вишню, волоські горіхи та фініки. Змішайте їх з родзинками та 1/4 склянки борошна.
- Змішайте масло та цукор до пишності. Додайте яйце, цедру апельсина, суміш сметани, соду, борошно, сіль та добре перемішайте.
- Викладіть тісто у форму та поставте її у духовку. Поставте каструлю з водою в духовку або під кекс. Вона допоможе зробити десерт м'яким.
- Випікайте від 1/2 до 3/4 години або до сухої зубочистки. Якщо ви помітите, що кекс починає рум'янитися, то накрийте його фольгою.
- Дайте випічці 5 хвилин охолонути та дістаньте з форми.
- Огорніть кекс поліетиленовою плівкою та фольгою. За бажанням наколіть його зубочисткою та просочіть коньяком. Це допоможе випічці зберігатися довше.
Неймовірно смачний святковий кекс готовий. Смачного!
Раніше ми писали 12 бюджетних страв для новорічного столу.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні