Неймовірно ніжна та кремова: покроковий рецепт картопляної запіканки
Ця страва чудово підійде для гарніру

Ця страва стане вашим новим фаворитом: готуємо картопляну запіканку/Фото: Pinterest
Смачна та ніжна страва, яка з легкістю стане зіркою вашого святкового столу. Картопляна запіканка здивує ваших гостей незвичною текстурою у кожному шматочку.
Картопляна запіканка: інгредієнти
- Картопля — 1.3 кг
- Вершкове масло 82% — 7 ст.л
- Сметана — 3/4 склянки
- Молоко — 1/4 склянки
- Часниковий порошок, бекон — за смаком
- Сир чедер — 1 склянка
Як приготувати картопляну запіканку
- Очистьте та наріжте картоплю. Варіть її у каструлі з водою близько 20 хвилин.
- Злийте варену картоплю та покладіть у велику миску. Додайте вершкове масло, сметану, молоко, часниковий порошок та сіль. Добре змішайте до вершкової консистенції. Для цього можете використовувати міксер або товкачку. Додайте сир чедер та перемішайте.
- Збризніть форму для випікання кулінарним спреєм. Викладіть картопляну суміш ложкою. Згладьте верхню частину. Посипте тертим сиром та запікайте без кришки 15 хвилин при 180 градусах. За бажанням посипте страву беконом.
Швидка та ніжна запіканка готова. Смачного!
Раніше ми писали новорічне меню з недорогих страв.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні