Прикрасять ваш святковий стіл: готуємо ніжні пампушки з часником
На приготування вам знадобиться лише 40 хвилин

Покроковий рецепт ароматних пампушок з часником/Фото: Pinterest
Ніжні та ароматні пампушки, які з легкістю зможуть прикрасити ваш святковий стіл. Вони чудово поєднаються зі смачним борщем.
Часникові пампушки: інгредієнти
Основні:
- Пшеничне борошно — 3 склянки
- Сухі дріжджі — 7 г
- Тепла вода — 1 склянка
- Цукор — 1 ст.л
- Соняшникова рафінована олія — 3 ст.л
- Сіль — 1/6 ч.л
Для часникового соусу:
- Зубчики часнику — 4 шт
- Соняшникова олія — 2,5 ст.л
- Холодна вода — 75 мл
- Сіль — 1/2 ч.л
- Кріп — 1/2 пучка
Як приготувати часникові пампушки
- Просійте пшеничне борошно через дрібне сито у миску. Додайте до нього теплу воду, цукор, сіль, дріжджі та олію. Добре перемішайте та почніть вимішувати руками до еластичності.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та підготуйте деко. Змастіть його олією.
- Покладіть тісто на робочу поверхню, яке змащене олією. Сформуйте "батон" та розріжте його на шматки невеликого розміру.
- Перетворіть шматочки на кульки та викладіть на деко. Поставте його в тепле місце на 5 хвилин.
- Відправте деко у духовку на 15 хвилин.
- Очистьте часник та подрібніть кріп. Покладіть часник в ступу чи блендер та додайте сіль, воду й олію. Розітріть або збийте суміш. Додайте подрібнений кріп та перемішайте.
- Дістаньте пампушки з духовки та відразу посипте часниковою заправкою.
Подавайте пампушки гарячими. Смачного!
Раніше ми писали оригінальний рецепт оселедця під шубою до Нового року. Щоб страва вийшла оригінальною, варто замінити традиційний інгредієнт на більш екзотичний.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні