Прозорий і зовсім не жирний: рецепт курячого холодця
Цей дієтичний холодець за смаком нічим не поступається традиційному рецепту

Рецепт курячого холодця/Фото: скріншот
Холодець – одна з найулюбленіших святкових страв українців. Традиційно холодець готують із двох-трьох видів м'яса - яловичої або свинячої рульки, свинини та курки. Багато людей не люблять цю страву через жирність. Однак холодець можна зробити не жирним і навіть дієтичним.
Приготувати заливне можна із дієтичного курячого м'яса. Калорійність курячого холодцю становить приблизно 120 калорій на 100 г, а смак нічим не поступається традиційному рецепту.
Рецепт курячого холодцю: інгредієнти
- Курка (філе, стегна або грудинка) – 1 кг.
- Часник – 5 зубчика.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Спеції для курки - за смаком
- Сіль за смаком
- Желатин швидкорозчинний – 1 ч.л.
- Петрушка – 1 пучок.
Спосіб приготування курячого холодцю:
- Курку викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння.
- Перший бульйон злити, потім налити нову воду та ще раз довести до кипіння.
- Великими шматками нарізати цибулю, часник та моркву та додати до бульйону. Накрити кришкою та варити на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додати сіль та спеції.
- Готовий бульйон процідити, витягнути м'ясо та овочі.
- Желатин розчинити у склянці теплої води на 5 хвилин та влити в бульйон.
- Коли куряче м'ясо повністю охолоне, відокремити його від кісточки та нарізати на шматочки. Моркву нарізати кружальцями. Цибуля та часник вам не знадобляться.
- На дно форми для застигання викласти м'ясо, залити бульйоном і зверху викласти моркву та листя петрушки.
- Залишити холодець на ніч у холодильнику.
Олів'є — це салат, який прикрашає майже кожен новорічний стіл. Існує безліч варіантів приготування. Пропонуємо вам три оригінальні та швидкі рецепти олів'є, які сподобаються кожному.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!