Морквяний торт для року Кролика: як приготувати десерт на сковороді
Гарна обновка для святкового солодкого столу

Рецепт морквяного торта. Фото: Pixabay
Морквяний торт - ідеальний десерт для зустрічі Нового 2023 року, адже цьогорічний талісман - Кролик. Розповідаємо, як приготувати десерт на сковороді та в духовці.
Як приготувати морквяний торт на сковорідці
Вам знадобиться:
Для тіста:
- 350 г моркви
- 120 г борошна
- 3 яйця
- пів чайної ложки розпушувача
- 3 столових ложки меду
- 1 банан
Для крему:
- 100 г кисломолочного сиру або рікоти
- 100 г йогурту без наповнювача
- 3 столових ложки меду
- Натріть моркву на дрібній терці, а банан розімніть за допомогою блендера чи виделки.
- Змішайте між собою борошно, яйця, розпушувач та мед. Додайте до них бананове пюре та моркву. Замісіть тісто.
- Розділіть його на 4 однакових частини та по черзі обсмажте на сковорідці. Вона повинна бути сухою. На кожен корж - 3-4 хвилини з кожного боку.
- Почекайте, поки коржі охолонуть, після чого змішайте усі інгредієнти для крему до однорідності та змажте ним тісто. Залишіть торт в холодильнику на дві години.
Морквяний торт з випічкою
Вам знадобиться:
Для тіста:
- 500 г моркви
- 1 апельсин
- 200 г коричневого цукру
- 320 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка соди
- 1 столова ложка кориці
- 150 г рослинної олії
- 3 яйца
- 150 г волоських горіхів
Для крему:
- 500 г жирної сметани
- 100 г цукру
- 50 г меду
- Промийте апельсин та натріть на терці цедру. Також вичавіть з нього трохи соку.
- Моркву почистьте на дрібно натріть. Горіхи обсмажте на сухій пательні та подрібніть блендером. Яйця збийте з коричневим цукром, додайте рослинну олію та повторіть процедуру.
- Борошно просійте та змішайте з розпушувачем, содою і корицею. Додайте змішані сухі інгредієнти до яєчної маси, ретельно перемішайте. Додайте моркву, горіхи та апельсинову цедру і сік.
- Змажте форму для випікання маслом та посипте борошном. Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто розділіть на три частини та по черзі випікайте коржі.
- Для крему сметану збийте з цукром і медом, залиште його в холодильнику на годину. Коли коржі також охолонуть, змажте їх кремом. Поставте готовий торт в холодильник на 2 години.
Раніше ми ділилися рецептом мітболів з фаршем.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні